Typhoon staande gehouden door politie omdat zijn nieuwe auto niet met zijn profiel zou matchen

typhoon

Ondanks dat het ontkent wordt gebeurt het dagelijks door de politie; etnische profilering. Het zijn vaak genoeg “gewone burgers” die aangehouden worden, omdat de politie denkt dat die dure auto niet door die persoon gereden kan worden vanwege zijn of haar huidskleur, maar het gebeurt ook bij bekende Nederlanders. Het gaat zelf zo ver dat een groot deel van die mensen zich er al bij hebben neergelegd dat het gebeurt en er zelfs rekening mee houdt. Typhoon is één van die mensen, maar dit keer was hij het zat.

Hij reed in Zwolle in zijn nieuwe auto en werd staande gehouden. Het bleek niet te gaan om een verkeersovertreding of iets in die trant, maar de agent vond dat de auto niet paste bij zijn profiel. De agent gaf toe dat hij bevooroordeeld was en hield er rekening mee dat de auto met drugsgeld gekocht kon zijn. Typhoon besloot om het dit keer te delen via Instagram om mensen er bewust van te maken dat dit gebeurt. Check zijn post hier.

? Net staande gehouden door de politie in Zwolle. Niet door een verkeersovertreding maar, omdat mijn nieuwe auto niet matcht met mijn profiel, lees; verdacht dat een man met mijn kleur in zo'n auto rijdt. De dienstdoende agent, (vriendelijke vent daar niet van) gaf toe dat hij bevoordeeld was, en er rekening mee hield dat het drugmoney kon zijn. Dit is helaas de zoveelste keer dat dit mij overkomt en dan ben ik nog 'bekend' en is de sfeer na herkenning minder gespannen. Velen hebben dat voorrecht niet. Voorheen kon ik er nog boos om worden, nu ga ik er al vanuit dat ik word aangehouden en word ik juist rustig als het weer blijkt dat etnische profilering het motief is. Het is triest. Ik kies ervoor dit nu te delen omdat dit niet een op zichzelf staand iets is. Het is niet alleen de politie, dit is een dikke error in de NL'se samenleving. Eerste stap naar verandering is toegeven dat racisme/discriminatie/onderscheid nog steeds onderdeel van onze cultuur is. We zijn er nog lang niet! #etnischeprofilering #awereness #nederland #racisme #gelijkheid

A photo posted by Typhoon (@mctyphoon) on

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

30 May

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.