🔥 DOWNLOAD HIER DE iOS APP VAN PUNA.NL 🔥

Sluiten

U-Niq verlaat Top Notch

Zojuist maakte U-Niq via twitter bekend dat hij platenlabel Top Notch heeft verlaten. De 34 jarige rapper was bereid de tweets nader toe te lichten aan de bezoekers van Puna.nl, maar gaf de precieze reden voor zijn vertrek niet prijs. U-Niq maakte er geen geheim van dat hij zich al enige tijd ongelukkig voelde, maar benadrukt dat het scheiden van Top Notch in goede harmonie heeft plaatsgevonden. Hij zegt niet te zullen stoppen met het maken van muziek. Zijn nadruk zal nu echter liggen in het in eigen beheer uitbrengen van zijn product en het begeleiden van ambitieuze talentvolle jongeren.

In april 2011 zag Scheepsrecht het levenslicht, maar in tegenstelling tot zijn eerdere werk verdween het album verdween al gauw uit de schijnwerpers. U-Niq is ervan overtuigd dat er nog wind in de zeilen van Scheepsrecht ligt en licht daarom het anker van dit album. Hij is momenteel een team aan het samenstellen dat hem zal helpen zijn muziek voortaan in eigen beheer uit te brengen, want na Sony en Top Notch heeft U-Niq zijn portie label-issues wel gehad. Hoe die toekomst er precies uit zal zien is nog niet bekend, maar U-Niq ziet wel een rol voor zichzelf weggelegd in de begeleiding van talentvolle jongeren. Hij is er wel van overtuigd dat hij zelf niet gauw een eigen label zal beginnen.

Met het vertrek van U-Niq bij Top Notch komt er een einde aan een vijfjarige zakelijke relatie. U-Niq sloot zich in 2006 aan bij het label en bracht kort daarna zijn Nederlandstalige debuutalbum Rotterdam uit. Dit album wordt door velen gezien als een klassieker in de Nederlandstalige hiphop. Op de golf die Rotterdam teweeg bracht voeren onder andere Winne, Feis, Eddy Ra en de andere rappers uit De Kazerne/Ecktuh Ecktuh mee om zich te vestigen als ‘household names’ in de hiphop scene. In 2009 besloot U-Niq zijn microfoon aan de spreekwoordelijke wilgen te hangen, onder meer uit onvrede over de inkomsten die hij vergaarde met zijn artiestenbestaan. Nog geen jaar later liet U-Niq zich overtuigen om op zijn besluit terug te komen en begon hij in stilte te werken aan zijn derde plaat voor Top Notch, die de toepasselijke titel Scheepsrecht kreeg.


Volg Puna.nl op Facebook, Instagram, Twitter en de Spotify Playlist.
🔥Download de Puna.nl app voor iPhone.

13 October

 
Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste hiphop nieuws met onze App.

 

 
close-link
X