Utrechtse raadsleden zetten vraagtekens bij komst SMIB op bevrijdingsfestival

rayfuego-tonnop
De mannen van de SMIB zijn uitgenodigd om op te treden op het Bevrijdingsfestival in Utrecht en enkele raadsleden zijn daar niet blij mee. Het collectief wordt ervan beschuldigd seksistische termen te gebruiken in hun teksten. Woorden als bitch, slut, hoes en wijf stuiten de politici tegen de borst.

Eén van de festivalhuisregels luidt: Racistische, seksistische, beledigende en/of discriminerende uitlatingen, in welke vorm dan ook, worden absoluut niet getolereerd. “Heel bezwaarlijk”, zegt ChristenUnie-voorman Maarten van Ooijen. “Je moet hier echt een streep trekken. Laat de organisatie z’n eigen huisregels toepassen op artiesten.”

Ook fractievoorzitter Dimitri Gilissen van de VVD vindt de keuze voor SMIB opmerkelijk en haalt in de Telegraaf de commotie van vorig jaar aan, toen Steen zou optreden op het festival.

Festivalwoordvoerster Tineke Teerink vindt de onrust overdreven: “Diversiteit is voor ons erg belangrijk om jongeren te bereiken. Je kan bij elke band elk woord wel gaan checken.”

Ook GRGY reageerde door te verklaren dat de heren absoluut geen vrouwenhaters zijn en dat ze vrouwen niet willen beledigen.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

20 March

1 comment

Leave a Reply

1 Comment Aan "Pusha T werkt samen met Adidas voor nieuwe EQT Ultra Boost"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Marleen
Gast
Marleen

Ben echt fan van adidas, trouwens je kunt via https://www.spydeals.nl/adidas/kortingscode altijd een code vinden voor extra korting!

wpDiscuz