Van rappen op de hoek naar het winnen van een Oscar

Afgelopen weekend won Common een Oscar voor zijn track ‘Glory’. We waren benieuwd welke rappers nog meer in aanmerking zijn gekomen voor de prijs.

Een aantal rappers waagden zich aan het witte doek en dat leverde in de loop der jaren een aantal nominaties op. Voor sommigen leverde dit zelfs een Oscar op.

Hieronder een lijstje van winnende artiesten:

Eminem – Lose Yourself
In 2003 won Eminem een Oscar met zijn track ‘Lose Yourself’. Hij won de prijs in de categorie ‘Best Original Song’

Juicy J, DJ Paul & Frayser Boy (Three Six Mafia) – It’s Hard Out Here For A Pimp
In 2006 wonnen de drie heren een Oscar voor de soundtrack van ‘Hustle & Flow’. Juicy J en DJ Paul waren ook de enige twee van Three Six Mafia die de Oscar in ontvangst konden nemen. Daarbij werd de prijs ook uitgereikt aan Frayser Boy die een bijdrage op de track had.

P. Diddy – Undefeated (Documentary)
In 2012 won P. Diddy een Oscar voor de documentaire ‘Undefeated’. De docu gaat over een football coach op een middelbare school die probeert het team weer op de been te krijgen.

Common & John Legend – Glory
Kort geleden won Common een Oscar voor de track ‘Glory’. Zij deden toen ook een performance die de hele zaal ontroerde.

Ludacris – Crash (The Movie)
De film was genomineerd in dezelfde categorie als ‘Hustle & Flow’. Hij won in totaal 3 Oscars in de categorieën ‘Best Motion Picture of the Year‘, ‘Best Writing, Original Screenplay‘ en ‘Best Achievement in Film Editing‘. Ludacris won persoonlijk geen prijs met de film, maar heeft uiteraard wel een bijdrage geleverd aan het geheel.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

24 February

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.