Verstappen overladen met kritiek na opvallende beslissing: “It shows who he really is”

Vannacht werd in São Paulo de grand prix van Brazilië gereden en George Russell haalde de eerste Mercedes winst van het jaar binnen terwijl Verstappen en Hamilton met elkaar in botsing kwamen. Tijdens de race vond er een opvallend moment plaats tussen Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Pérez.

Verstappen kreeg opdracht van zijn team om Pérez er langs te laten in de laatste rond op het Interlagos circuit. De Nederlander weigerde echter en negeerde daarmee de opdracht van zijn team. Pérez vecht nog met Charles Lecrerc om de tweede plek in het eindklassement dus extra punten zijn meer dan welkom, terwijl Verstappen zelf allang wereldkampioen is. De Mexicaan reageerde furieus op het gedrag van zijn teamgenoot: “It shows you how he really is” liet hij weten via de radio na de race. Daarnaast vond hij het onbegrijpelijk dat Verstappen hem niet wilde helpen nadat hij Max, naar eigen zeggen, aan twee kampioenschappen geholpen zou hebben.

Over het waarom is officieel niks bekend, maar Verstappen zegt dat hij zo zijn redenen heeft. Het gerucht gaat dat het nog gaat om de Grand Prix van Monaco waarin Pérez expres een ongeluk veroorzaakt zou hebben om zich van een goede startpositie te verzekeren. Verstappen kon daardoor geen pole pakken en won de race dan ook niet.

Op Twitter wordt vol onbegrip gereageerd op de actie van Verstappen. Zelfs zijn trouwe fans spreken zich uit tegen het gedrag van de wereldkampioen. Check het fragment en een aantal reacties hieronder.