Video: Faberyayo – Uniform (Prod. Tom Trago)

[media id=”436″ height=”304″ width=”500″ stretching=uniform]

Alleen als je onder een steen hebt geleefd de afgelopen jaren ben je niet bekend met de naam Faberyayo. Als lid van de heilige drie aanheid De Jeugd van Tegenwoordig, onderdeel van LeLe en de helft van het duo B.R.U.C.E., kan je haast niet om Don Fabergego heen. Toch miste er tot voor kort iets in dit hele rijtje van de hardst werkende rapper uit Nederland: Een soloproject. Op 31 juli is het dan eindelijk zover, in samenwerking met Patta en Live at the BBQ gemixt door Vic Crezée brengt Faberyayo zijn eerste solo mixtape: “Het Grote Gedoe”. Met gastbijdrages van onder andere Vieze Fur, Spacekees en Sef en produkties van onder meer Willie Wartaal, Willem, Tom Trago, Benny Sings, Rimer London en Piet Parra is “Het Grote Gedoe” niet zomaar een mixtape.

“Uniform” is de eerste videoclip afkomstig van “Het Grote Gedoe”. Het nummer is geproduceerd door de alom bekende producer Tom Trago en geschoten/gemonteerd door Bop Littlejohn voor E-Ville Media.


klik op de afbeelding om te vergroten.

De release van de mixtape zal plaatsvinden tijdens Live At The BBQ in de Bitterzoet, een van de weinige pardies die in het teken staat van de nieuwste HipHop en R&B. Op 31 juli zal de tape te downloaden zijn op patta.nl en hetgrotegedoe.nl. Ook zal “Het Grote Gedoe” op de avond zelf in beperkte fysieke oplage verkrijgbaar zijn bij de deur. Daarnaast wordt het kleine gebeuren muzikaal begeleid door het complete dramateam DJ’s Vic Crezée, Danny de Funk, FS Green en staat Lentini achter de microfoon. Genoeg redenen dus om 31 juli aanwezig te zijn bij deze kleine pardie ter ere van “Het Grote Gedoe”.

29 July