Video: Fotosynthese – Jongensdroom

[jwplayer config=”compare_topnotch” mediaid=”27772″]

Onder jongeren in het zuiden van Nederland staat de naam Fotosynthese voor veel meer dan een biologisch proces. Het is de artiestennaam van Bredase rapper Mijndert Rodolf. Na een finale plaats in de GPvNL en de zeer goed ontvangen Grootspraak EP werd het stil rondom Fotosynthese, maar werkte hij wel verder aan debuutplaat.

Vorig jaar benaderde Manu de jonge rapper en raakte beide partijen aan de praat over de muzikale richting van de jonge Fotosynthese en kwamen al snel tot de conclusie dat de visies goed op elkaar aansloten. Manu, die zelf zijn album “De Vloek Op De Overvloed” had uitgebracht via RAEN Music bracht eigenaar Blaxtar in het gesprek. De drie waren er snel uit. Fotosynthese wilde graag toetreden tot het RAENian-schap en treed daarmee in de voetsporen van dichterlijke rappers als Killian, Mutiaratec, Kern Koppen en Manu.

Het jarige RAEN Music (het label bestaat dit jaar 5 jaar) presenteert dan ook met trots Fotosynthese’s eerste single, getiteld ‘Jongensdroom’. De track is een veelbelovende aankondiging van zijn debuut album dat later dit jaar zal verschijnen.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

6 June

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.