Video: RABAT | Taxi Sessie #1: The Opposites

Vanaf 9 juni draait Rabat in de bioscopen, en begint Nadir (gespeeld door Nasrdin Dchar) de oude taxi van zijn vader van Nederland naar Marokko te brengen. Zijn maten Abdel (Achmed Akkabi) en Zakaria (Marwan Kenzari) nodigen zichzelf uit om hem te vergezellen tijdens een reis die hun vrienschap op de proef zal stellen. Voor het zover is, rijdt Nasrdin nog even met de taxi door Amsterdam. Daarbij treft hij allerlei Nederlandse rappers en zangers op de achterbank, die allemaal een speciaal voor de Rabat Taxi-sessies gemaakt nummer ten gehore brengen.

Al dan niet in het gezelschap van Achmed en Marwan nemen de komende weken o.a. The Opposites, Brahim Fouradi, Adje, Jayh, RB Djan, Jiggy Djé, Sef en Dio plaats in de oude Mercedes. Elke week tot aan de première komt er via Hiphopblog Puna.nl een nieuwe Rabat Taxi-sessie online, te beginnen vandaag met die van The Opposites.

Rappers Big2 en Willem van The Opposites (“Broodje Bakpao”, “Licht Uit”, “Brief Aan Jou”) rappen het nummer “Top of the World” terwijl Marwan Kenzari de rit deelt en Nasrdin Dchar door Amsterdam chauffeurt. De eerste Rabat Taxi-sessie is vanaf vandaag te zien op Puna.nl.

4 May

X