Video: Rxck Lee – Mellegang

Rxck Lee bracht eerder samen met Dion Mase onlangs zijn eerste single ‘De Leef‘ uit met een bijbehorende videoclip. Rxck Lee’s tweede single ‘Mellegang’ is wederom geproduceerd door WARR!OR. Mellegang is een ode aan Rxck Lee zijn vriendengroep, met wie hij is opgegroeid en met wie hij nog steeds regelmatig muziek maakt. Bekijk hierboven de video.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

20 October

27 comments

27 responses to “Video: Rxck Lee – Mellegang”

 1. Rens says:

  Tofste vidi van het jaar

 2. monk says:

  Strrrak

 3. cassie says:

  positief verrast

 4. Sander says:

  Ik weet dat veel op deze gaan haten, maar creativiteit/vernieuwing is zeker aanwezig. Doet me alleen wel denken aan de hip-hop stroom die niet echt bekend is, zoals, KIDDBUU, Sadboys (SBE), Shield Gang, etc.

 5. SwagTastic says:

  Ik zeg eerlijk je hebt nu van die mensen die Amerikaanse rappers nadoen maar dit is echt een verfrissing. Nu nog lines gooien die in de buurt komen van Jay Electronica en we hebben weer niveau in Nederland.

  • Glanuitje says:

   Zeg je eerst dat ie geen US rappers na moet doen, ga je daarna zeggen dat ie een US rapper na moet doen om tof te zijn…. Hoe frikandel bende gij?

   • SwagTastic says:

    Monsieur autist, nadoen met style en inhoudelijk lyrical sterk komen zijn 2 hele verschillende dingen. Jij hebt echt goeie pik nodig

    • Glanuitje says:

     Meneertje Swagjosti, zeg dan dat ie inhoudelijk lyricaal sterk moet komen ipv in de buurt komen van een amerikaanse rapper.

     Daarnaast is dit gewoon een kopie op kopie van amerikaanse rappers. yung, gang, flow, kledingstijl alles.. Als je dat niet ziet en hoort heb je waarschijnlijk al je gaten vol mee pik zitten.

     Groetjes, Glanuitje

 6. Eddie says:

  alle comments zijn sowieso vriendjes van deze man. wat een neppe zooi man flikker op. niet verfrissend niet vernieuwend en geen creativiteit waar haal je het vandaan

  • Sander says:

   Ik ken die guy niet eens man, ik check Puna gewoon dagelijks. Weet echt wel wat gaande is in de game.

  • SwagTastic says:

   Fucking chapson die je bent, heb je dit al eerder bij andere rappers uit NL gezien. Hatin ass nigga

   • Glanuitje says:

    Dit is precies hetzelfde als de rest.

    Trapbeatje, wat lines gooien met gang en yung erin en de eindwoordjes met een mongool intonatie uitspreken zoals die josti van een kraantje pappie da eerst ook deed. Kortom gewoon klotemuziek dees.

    Die clip is ook een halve wu-tang rip off alleen dan 36 keer zo slecht!

    • Sander says:

     Bullshit man, de clip is fresh en heeft niks met Wu-tang te maken. Doe je huiswerk het is overduidelijk gebaseerd op Naruto aangezien iemand in de clip een Naruto headband heeft.

     In trap beats heb je verschillende stylen, je hoort als het goed is echt wel dat dit een oosterse type trapbeat is die in Nederland minder wordt gebruikt, in ‘t buitenland beginnen deze type beats al op te komen (check Youtube kanaal Astari).

     Bij z’n style van rappen horen indd de woorden die hij zegt zoals ‘gang en yung’ maar daarnaast staat z’n onderwerp waarover hij rapt in een andere richting dan money en bitches waarbij je normaal de woorden ‘gang en yung’ hoort.

     Al wil je hem tenslotte vergelijken met Kraantje Pappie weet ik niet uit welk jaartal jij rappers vergelijkt maar deze guy is upcomming en Kraantje verdiend nu vrijwel z’n brood met dezelfde lines en tv-programma’s. Dat jij het klote muziek vind is een kwestie van smaak, ik vind het jammer dat mensen alleen maar commerciele onzin ‘promoten’ ipv yungboys die hun best doen en vernieuwing brengen.

 7. likkeeee what says:

  hahaahah zoiets als dit nog nooit gezien in de NL hiphopscene(maakt het niet perse goed ofzo). Maar hij kan wel rappen, smaken verschillen.

 8. Kaka says:

  Doodoo

 9. propzzz says:

  Out of the box. .. I like it

 10. propzzz says:

  Eindelijk een video zonder stoerdoenerij

 11. OKE says:

  viddie is super dope maar die gap moet nog wel ff beter ze best doen met rappen

 12. OKE says:

  viddie is super dope mar die gap moet nog wel ff ze best doen met rappen (beat is wel killing)

 13. tammer says:

  Zeer apart. Vol geluid op een dikke beat. De video is voor de Nederlandse scene op zijn minst zeer eigenzinnig. De rapper flowt prettig ook. Wat imho ontbreekt zijn catchy rijms met een werkende hook. Want “mellegang”… wat een onzin is dat?
  Veelbelovend voor een volgend project alleszins.

 14. CypherSE says:

  Weten jullie wel wat Mellegang betekend, weet je waar deze kerel over spreekt.
  Hij heeft het over zijn wijk waar hij is opgegroeid, hij gooit de line met 0413, hij leeft met zijn vrienden en dat is waar deze track om draait.
  Laat hem zijn best doen en hogerop komen. Jullie zitten achter je scherm de zogenaamde mannen uit te hangen, maar zelf zijn jullie ook gewoon broekies die geen donder uitvoeren. Laat deze vent zijn droom uitkomen en stop met haten als je het zelf niet veel beter doet.

 15. mrnice says:

  Ik vind deze wel nice hoor! Beste video in lange tijd!

 16. Marc says:

  Zeker wel een vernieuwing dit, krijgt standaard een pluspunt voor die oosterse trap beats en Naruto

 17. Tom says:

  0413 Plan Melle. Udense gap. Hij komt er wel!

 18. manna says:

  Echt…. Hier zat ik op te wachte… just fun!

 19. veteraan says:

  wat de fuck is dit??? voor gare zoete zooi, en dan die laatste woorden hoe die ze uitspreekt als of die ook van south komt maar dan in het nederlands, verfrissend of niet ik vind dit gewoon zware schijt , kom met rauwe shit hiphop shit of houd je bek en ga je maar in een ander genre zitten schijten !
  met je niks zeggende blah blah shit

 20. V'tjeArt says:

  Dope.
  Ik ken deze jongen persoonlijk trust me hij weet wat hij doet.
  JONG TALENT.
  ga zo door jij komt er zeker.
  Negatieve mensen is nadaaaaa

Leave a Reply

Your email address will not be published.