Voorwaardelijke celstraf voor Benzema

De rechtbank heeft Karim Benzema woensdag een voorwaardelijke gevangenisstraf van één jaar en een boete van 75.000 euro opgelegd in de sekstape zaak.

De 33-jarige topspits van Real Madrid raakte in 2014 betrokken bij een sekstape-affaire. Hij zou er bij zijn voormalige collega-international Mathieu Valbuena hebben aangedrongen om de afpersers te betalen. Door de beruchte sekstape werd Benzema jarenlang niet geselecteerd voor de Franse nationale ploeg, tot hij afgelopen zomer zijn rentree weer mocht maken.

Het openbaar ministerie oordeelde dat de Fransman medeplichtig was aan een poging tot chantage van Mathieu Valbuena, die werd bedreigd met het lekken van een intieme video. De rechter nam de bovengenoemde eis grotendeels over. De vier anderen in de sekstape-zaak kregen straffen opgelegd van achttien maanden celstraf voorwaardelijk tot tweeënhalf jaar onvoorwaardelijk.

De Franse bond liet vorige maand al weten dat Karim Benzema bij een veroordeling gewoon voor de nationale ploeg kan blijven uitkomen. De beslissing is aan de bondscoach van de Franse nationale ploeg.