VVD wil eventuele huldiging Oranje op de Coolsingel: ‘Een huldiging hoort plaats te vinden in de voetbal hoofdstad van Nederland.’

De VVD in Rotterdam heeft vanochtend een opmerkelijke motie ingediend. Volgens hun moet namelijk het Nederlands elftal gehuldigd worden op de Coolsingel als het elftal erin slaagt om het WK in Qatar te winnen.

Een van de redenen van de VVD is dat omdat Feyenoord op dit moment de koppositie in de Eredivisie heeft en daarmee voor hun duidelijk is dat Rotterdam nu de voetbalhoofdstad van Nederland is.

Dat de motie nu wordt ingediend is los van beargumentatie ook qua timing vrij opmerkelijk. De ploeg van Louis van Gaal is nog niet geplaatst voor de knock-outfase, hiervoor moeten ze vanmiddag eerst van Qatar winnen en daarna moet nog de finale bereikt en gewonnen worden.

Dat maakt de VVD in Rotterdam echter niks uit en lopen ze alvast vooruit op de zaken. De VVD roept het college van Rotterdam op om zo snel mogelijk bij de KNVB kenbaar te maken dat de huldiging maar op een plek kan plaatsvinden en dat is de Coolsingel.