‘W.O. II’ van Salah Edin

Salah Edin is sinds ‘Nederlands Grootste Nachtmerrie’ een belangrijke speler op de Nederlandse hiphopmarkt. Eventjes ging hij ertussenuit om het Arabische album ‘Horr’ uit te brengen, maar op 7 oktober is hij terug met zijn tweede Nederlandstalige album ‘WOII’!


De producties op het album komen van een aantal zeer getalenteerde beatmakers: Shroom, die tracks van onder meer Ghostface Killah, Busta Rhymes en Mobb Deep produceerde; Soulsearchin,’ het collectief dat beats voor onder meer Extince, U-niq en Winne maakte; en Toba, een heel getalenteerde Zweedse producer. Ook de muzikanten die een gastoptrden op WOII verzorgen zijn niet de minste: o.a. RBDJAN, Manu, Kempi, Yung C en GMB doen mee. Ten slotte maakte Salah Edins vrouw, kunstenares Esther Claus, bewerkingen van het artwork voor het album. De tour van Salah zal dus zowel een muzikale show als een kunstexpositie zijn. “De mensen zullen weer gaan praten over dit album,” aldus Salah. ‘Ik heb er echt ontzettend veel zin in.”

Om mensen extra te inspireren met zijn derde album wil hij iedereen uitnodigen voor de releaseparty van ‘W.O.II’ in combinatie met de expositie van de Goudstikkers waar het artwork van de nieuwe plaat te bewonderen is. Dat zal dan gebeuren op 1 oktober, dan zal het artwork van Salah’s album, tijdens zijn releaseparty, worden geëxposeerd in het MC Theater te Amsterdam. Er is veel tijd gestoken in de booklet van de nieuwe plaat: “Er is een team van drie mensen aan het werk gezet: een fotograaf, een illustrator en een kunstenaar. We wilden eerst een enkel doek verloten in combinatie met een prijsvraag. We hebben uiteindelijk een hele serie gemaakt en besloten om een expositie te organiseren.”

13 September

X