TRIFECTA/SPEC reageert vol verbazing op berichtgeving over vermeende breuk met Warner

Eerder vandaag kwam het bericht naar buiten dat Warner de samenwerking met TRIFECTA/SPEC heeft stopgezet vanwege ‘seksistische uitspraken en gedragingen’. Dit bericht is als complete verrassing binnengekomen bij Ali B en zijn team. Volgens een woordvoerder van TRIFECTA/SPEC is er niets van het verhaal waar en werken de partijen gewoon nog samen op verschillende vlakken. We kregen onderstaande reactie:

We hebben vandaag met verbazing de berichtgeving gelezen in de media over een vermeende breuk in de samenwerking tussen Warner Music en TRIFECTA / SPEC. Dit bericht is verspreid door fiscalist Karim Aachboun en is onjuist. We hebben een zeer goede relatie met Warner Music en werken op diverse vlakken samen.

Vandaag heeft Glen Faria, een artiest die wij als SPEC vertegenwoordigen, een platencontract getekend met Warner Music. Verder brengt ons label TRIFECTA, samen met Warner Music, diverse platen uit, zoals GG van Oualid & DJEZJA en op 22 november het album van Pierrii.

Origineel bericht:
Deze zomer kondigde de organisatie Music Metoo aan dat ze verschillende Nederlandse artiesten en hun managers en labels zouden gaan aanklagen. Ze wilden dat de partijen verantwoordelijk gehouden zouden worden voor ‘vrouwonvriendelijk gedrag en vrouwendiscriminatie’.

Vandaag heeft de organisatie een grote overwinning geboekt ten koste van Ali B. ANP meldt aan verschillende media dat Warner Music Group zowel SPEC als Trifecta zou hebben laten vallen vanwege ‘seksistische uitspraken’. Het zou dan niet gaan om de teksten van de artiesten, maar het gedrag buiten de muziek om. Als voorbeeld wordt het “kech-incident” van Boef genoemd. Dit gedraag zou haaks staan op de gedragscode van Warner en daarom is de samenwerking beëindigd.

“Deze uitkomst had ik wel verwacht, maar niet zo snel”, zegt Karim Aachboun, juridisch adviseur en woordvoerder van Music#MeToo. “Warner handelde heel snel en zei de samenwerking per direct op. Dat is niet niks. Er zijn wereldwijd drie grote labels – Warner, Universal en Sony – en een van die drie zegt geen zaken meer met SPEC te willen doen. Dat is best een statement.”

More Stories
PSG troeft Barcelona af en presenteert Wijnaldum