Wat is er deze week allemaal gebeurd? Met o.a. Hef, Murda, Braz en #NewWave

Er is deze week ontzettend veel gebeurd in Nederlandse hiphop, van surprise releases tot ver van te voren aangekondigde projecten. We zetten de belangrijkste gebeurtenissen op een rijtje.

Afgelopen maandag was het tweede Paasdag en dat betekende dat het welbekende luchtalarm niet afging, maar dat betekende niet dat er geen Ark Alarm was. Dat Ark Alarm ging gepaard met de release van een nieuwe EP van Hef. De 6 tracks tellende EP genaamd ‘6,5‘ wordt gratis ter download aangeboden terwijl fans wachten op de release van zijn album ’13’.

Behalve Hef, liet ook zijn Bang Bro, Murda, nieuwe muziek horen. Hij bracht de zomerse track ‘We Doen Ons Best‘ uit met een hilarische clip. De track is de derde in een reeks van twaalf nummers die hij uitbrengt dit jaar. Aan het eind van de rit komt daar het album ‘We Doen Ons Best’ uit.

Afgelopen tijd is er natuurlijk veel aandacht geweest voor het ‘New Wave‘ project. In een vierdelige docu lieten we zien hoe de groep jonge artiesten op Schiermonnikoog te werk gingen. De laatste aflevering van de vier verscheen deze week online. Met de release het album in het zicht (afgelopen vrijdag 10 april), besloot Top Notch de plaat woensdag alvast ter streaming aan te bieden.

Van het ‘New Wave’ album kwamen er deze ook nog maar liefst 2 nieuwe videoclips uit. De eerste daarvan was de hitgevoelige single ‘Zeg Dat Niet‘ van Lil Kleine & Ronnie Flex, gevolgd door de banger ‘No Go Zone‘ waarop ook Ronnie Flex en Lil Kleine te horen zijn, bijgestaan door Bokoesam, Idaly, Jandro (SFB) en Def Major.

Deze week dropte Teemong ook opeens een bom samen met rapper/acteur Braz. Teemong maakte een beat en Braz imiteerde een groot aantal rappers uit de Nederlandse scene, waaronder Sticks, Adje, Kempi, MocroManiac en Feis. Behalve hun stem te imiteren, maakte Braz ook gebruik van hun herkenbare flows en woordkeuze.

Aankomende week zal Miggs de Bruijn zijn ‘Miggstape‘ uitbrengen en wij gingen bij hem langs om een voorproefje van de plaat te krijgen. Miggs laat alvast drie tracks horen in de aanloop naar het project. Miggs was niet de enige bij wie we langs zijn geweest. Eerder gingen we op bezoek bij Typhoon, die deze week een 3FM Award won voor beste HipHop artiest. Het interview met de succesvolle artiest is ook vanaf deze week te zien.

De week werd afgesloten met 2 clips van remixes. Voor de remix van ‘Shotje‘ schakelden de mannen van ChildsPlay de hulp in van Stepherd, Skinto, Benny en Defano Holwijn en Hans Grants trommelde iets meer namen op voor de remix van zijn ‘Paiso‘. In die clip zie je 4SHOBANGERS, Kevcody, Era, Sevn, Bright, Menga (FMG), Darryl, Miggs de Bruijn, Latifah en Keizer.

Ook in Amerika gebeurde het een en ander. Zo kondigde Tyler, The Creator opeens aan dat hij volgende week zijn nieuwe album ‘Cherrybomb‘ uitbrengt en samen met die aankondiging presenteerde hij zijn nieuwe video ‘Fucking Young‘. Daarbij komt nog dat er twee nummers van Kanye West online verschenen. Zowel ‘Midas Touch‘ als zijn samenwerking met Vic Mensa, ‘U Mad‘, verschenen in de nacht van vrijdag op zaterdag.

12 April