Wat is er deze week allemaal gebeurd? Met o.a. Fresku, Cho en Frenna

cho-wasje

Het draaide deze week natuurlijk voornamelijk om de beef tussen Drake en Meek Mill, met disstracks vanuit beide kanten, maar ook op het gebied van muziek viel er genoeg te beleven. Met een nieuwe clip van Frenna met Emms en Ronnie Flex, nieuwe muziek van Cho en Fresku was het een interessante week. Feis dropte zelfs een EP en een videoclip en ook uit de SMIB verscheen er nieuwe muziek.

De week begon met de ‘belofte’ van Funk Flex dat Meek Mill een disstrack zou uitbrengen in de richting van Drake. Dit gebeurde echter niet, dus besloot Drake nog maar een disstrack uit te brengen in de vorm van de ‘Back to Back‘ freestyle. Deze track was een stuk harder dan ‘Charged Up’ en de druk op Meek Mill werd alsmaar groter. Uiteindelijk verscheen donderdag dan toch het antwoord van Meek. Hij dropte de track ‘Wanna Know’, maar was het genoeg om Drake pijn te doen?

We zullen niet zeggen dat The Game goed van de beef gebruikt maakt, maar de timing kon niet beter. Een dag nadat Meek Mill zijn disstrack uitbracht, kwam The Game met de video ‘100’ waarop hij samenwerkt met Drake. De track bestond al een tijdje, maar zowel de verse van Game, als die van Drake, zou nu naar Meek Mill gericht kunnen zijn.

In Nederland verschenen een paar interessante clips. De meest flashy video kwam zonder twijfel van Frenna. Hij werkte in de aanloop naar Vestival samen met DJ team Two Crooks, Emms en Ronnie Flex aan het het nummer ‘Meisjes Blijven Meisjes’. Voor de video reisde het gezelschap af naar een gigantische villa met zwembad en maakte er een flink feest van.

De meest hilarische clip van de week kwam ongetwijfeld van Fresku. Hij liet vandaag de tweede track van zijn aankomende album los en bracht gelijk de bijbehorende video uit. Samen met MocroManiac maakte hij het nummer ‘Kreeft’ op een beat van Teemong. In de clip neemt hij alle overdreven video’s uit Amerika op de hak en het resultaat is geweldig.

Niet alleen Fresku bracht nieuwe muziek uit. Terwijl we wachten op een nieuw project van Cho, liet hij vrijdag een nieuwe track los en ook hij bracht meteen de bijbehorende video uit. Hij sloeg weer de handen ineen met producer Spanker en het nummer ‘Was Je Nog Maar Hier’ is daarvan het resultaat. Het is een losse track voor de fans terwijl we wachten op de aankondiging van een nieuwe EP of misschien zelfs album.

We wachten niet alleen op een nieuw project van Cho, maar ook op het debuutalbum van de mannen van SBMG. Tot die tijd doen we het deze week wederom met twee nieuwe tracks. Zo verschijnt Chivv op het nummer ‘Niks Voor Mij‘ van Sevn Alias en droppen ze een eigen versie van de track ‘Meisjes Blijven Meisjes‘.

Ook vanuit het Ecktuh Ecktuh kamp verscheen nieuwe materiaal. Feis liet een nieuwe EP los met de naam ‘Dagelijkse Sleur‘, naar 1 van de tracks van zijn album. Van die track verscheen deze week ook de video. Behalve Rotterdam, liet ook Amsterdam van zich horen. Vanuit de SMIB bracht Yung Nnelg zijn video ‘Chamos’ uit.

Als toetje verscheen er deze week ook een mixtape van Ares. De rapper uit Oosterhout dropte deze week geheel uit het niets de tape ‘?’. 12 nieuwe tracks met gastbijdrages van Donnie en Kimonomandem.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

2 August

1 comment

One response to “Lokale rapper Soldier Kidd reageert op beschuldigingen van betrokkenheid bij de dood van XXXTentacion”

  1. Njits says:

    Ah waarom is de docu verwijderd? Zonde man! Keihard1

Leave a Reply

Your email address will not be published.