Wat is er deze week allemaal gebeurd? Met o.a. Keizer, Adje en Nega

Deze week stond in het teken van beef. Nicki kreeg het aan de stok met Taylor Swift en MTV, Rick Ross haalde uit naar 50 Cent, bedreigde Ghostface Killah Action Bronson maar de meeste aandacht ging uit naar Drake en Meek Mill. De week zat natuurlijk ook weer vol met nieuwe muziek, zo verscheen Nega eindelijk weer eens met een nieuwe single, liet Keizer een nieuwe video los van zijn album Karma en dropte Sevn een remix van ‘Save Me’ met Era.

Sevn Alias is momenteel bezig zijn naam te vestigen in de Nederlandse rapscene. Op zijn ‘TwentyFourSevn’ mixtape stond de track ‘Save Me’ en deze week dropte hij een remix van de track in samenwerking met Era.

Era z’n homie Bokoesam stond Nega deze week bij in zijn comeback. Nega is de laatste tijd bezig geweest met televisie en zijn Nega’s Libi vlog, maar hij lijkt de weg naar de studio weer gevonden te hebben. Samen met nieuwkomer Alexanduhr gingen Sam en Nega op roadtrip naar Parijs en de nieuwe clip ‘Haasten’ is het resultaat.

Naast Nega zijn video verscheen er nog meer nieuw materiaal uit het Nindo kamp. Na ‘Wat Ga Ik Doen’ en ‘Liever Alleen’ liet Keizer eindelijk de derde video van zijn album ‘Karma’ los. Op het nummer ‘Spijt’ wordt Keiz bijgestaan door Lil Kleine.

Appelsap festival zit er weer aan te kopen dus Rotjoch verzamelde weer een aantal rappers ter promotie van het evenement. In voorgaande jaren organiseerde hij telkens een cypher, maar dit jaar doen ze het even anders. Hij riep de hulp in van Adje, MocroManiac, Innecent, Mula B, Louis en 3Robi en maakte een videoclip ervan.

SBMG gooide ook deze week weer een gelekte track online. Dit keer ging het om ‘Babylon’ met Frenna, Bokoesam en Basqi. MocroManiac deed niet alleen mee op de Appelsap x 101Barz track, maar deelde ook een nummer met rapper/producer Esko. Ze rappen back to back op het nummer ‘Respect‘. Naast ‘Respect’ verscheen er nog een productie van Esko deze week. Latifah liet namelijk kort na haar ‘Regenboog’ video, het nummer ‘Alleen Voor Jou‘ uit. Verder sprong Era op een track van Kleu Kleu, dropte Lijpe ‘Wesh Denk je‘ met Boef en vanuit de SMIB verscheen de track ‘Ordeloos‘ van Ray Fuego.

In Amerika draaide het allemaal om problemen, ruzie en beschuldigingen. Nicki Minaj beschuldigde MTV van racisme, omdat ze niet genomineerd was voor ‘Video of the Year’ met haar video ‘Anaconda’. Taylor Swift voelde zich aangevallen door Nicki en vond het nodig om op Twitter te reageren. Rick Ross deed deze week alsof het 2009 was en haalde uit naar 50 Cent in de ‘Wing Stop’ remix. Ghostface Killah bracht zijn beste video in jaren uit deze week. Hij draaide old school nummers terwijl hij Action Bronson toe sprak als boze vader en flinke bedreigingen uitte.

De meeste aandacht ging echt uit naar de beef tussen Drake en Meek Mill. Meek Mill verscheen opeens op Twitter met een serie Tweets waarin hij claimde dat Drake zijn eigen teksten niet schrijft. Funkmaster Flex gooide nog wat olie op het vuur door een zogenoemde ‘reference track’ van ’10 Bands’ online te plaatsen. Drake bleef lang stil, maar tijdens de OVO Sounds radioshow van Beats 1 op Apple Music, liet hij opeens de disstrack ‘Charged Up’ horen.

Buiten alle beef om bracht Drake nog twee andere nummers uit tijdens zijn radioshow, liet Rick Ross nog maar een video los van zijn ‘Hood Billionaire’ album, verscheen er een nieuwe Kid Ink video en kwam eindelijk de ‘White Iverson‘ video uit van Post Malone. Dej Loaf was ook zeer actief deze week. Zo deed ze het refrein bij Chevy Woods’ ‘All Said And Done‘ en bracht ze haar debuut EP #AndSeeThatsTheThing uit.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiƫle playlist op Spotify.

26 July

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.