Wat is er deze week allemaal gebeurd? Met o.a. Lil Kleine, Ronnie Flex, Cho en Yung Nnelg

Ook deze week is er weer aardig wat muziek uit gekomen, zowel van Nederlandse bodem, als uit het buitenland. We begonnen de week met een stapje over de grens met onze zuiderburen. We spraken met Safi & Spreej over hun nieuwe album ‘Trots‘, over Vlaamse rap, hun succes in Nederland en meer. Het was sowieso een goede week voor het duo, want behalve ons item, brachten de mannen de volgende video van hun album uit. Op ‘Amai Amai‘ worden ze bijgestaan door niemand minder dan Hef. Safi & Spreej zijn trouwens niet de enige rappers uit België die van zich lieten horen. Bringhim maakt Engelstalige rap en bracht deze week zijn video ‘Lil Nigga‘ uit, die zeker de moeite waard is om te checken.

Na het interview met Safi & Spreej zochten we het iets dichterbij. Het Amsterdamse talent Yung Nnelg kreeg van Converse de kans om mee te doen aan Converse Rubber Tracks. Hij werkte in de studio met engineer Al O’Connell en wij spraken hem over die ervaring, zijn muziek, de SMIB en meer.

Behalve de interviews was het ook de week van de remixes. Eerst was het Cho die zijn versie van Monica Geuze’s ‘Laten Gaan‘ los liet en op de valreep van de week komt SBMG met een remix van de mega hit ‘Drank & Drugs‘ van Lil Kleine en Ronnie Flex.

Over ‘Drank & Drugs’ gesproken; de track bereikte deze week de nummer 1 positie in de single top 100. De video is inmiddels in een maand 3,5 miljoen keer bekeken en het ziet er naar uit dat het succes nog wel even door blijft gaan. Ook Kraantje Pappie had wat te vieren deze week. Afgelopen vrijdag (19 juni) vierde hij de release van zijn ‘Guardian van de Real Shit‘ albums met een eenmalige show. Tijdens de show werd hij verrast door zijn ouders met maar liefst 2 platina platen. 1 voor zijn hit ‘Feesttent’ en 1 voor ‘Waar is Kraan?’.

11535915_976798919052314_8725435535100459623_n

Ook in Den Haag was er wat te vieren. De mannen van rapformatie SFB maakten bekend dat ze een contract getekend hebben bij Top Notch. De deal komt anderhalf jaar na de release van hun eerste hit ‘Flexen’ en een half jaar na het uitbrengen van hun eerste mixtape ‘Reset The Levels‘. De bekendmaking ging gepaard met een nieuwe clip, namelijk ‘Chillen Met Mij’, afkomstig van het New Wave album.

Andere opvallende releases van uit Nederland deze week kwamen uit uiteenlopende hoeken. Zo vond Ali B het tijd voor een nieuwe single. Dit keer schakelde hij producer Jack Chiraq en Mafe in voor zijn single ‘1 Kleine Hint’. Ook Sepa liet weer eens van zich horen met de eerste track ‘Zonnebril‘ in de aanloop naar zijn album en uit Rotterdam kwam het album ‘Nieuw Leven‘ van Dichter.

In Amerika brachten een aantal grote namen nieuwe video´s uit. Zo verscheen de nieuwe clip Bitches & Marijuana van Chris Brown, Tyga en ScHoolboy Q. Big Sean gooide het over een andere boeg en bracht een video uit van de emotionele ode aan zijn oma One Man Can Change The World met Kanye West en John Legend. Ook Joey Bada$$ liet een nieuwe video los van het nummer Paper Trails van zijn album B4.DA.$$. De twee laatst genoemden, Big Sean en Joey Bada$$ zullen op 4 juli te bewonderen zijn op Woo Hah Festival in Tilburg.

21 June