Wat is er deze week allemaal gebeurd? Met o.a. Mocromaniac, Fresku en Jebroer

Vorige week brachten Donnie en Vjeze Fur hun single ‘Koud Als ik je Zoen‘ uit. De single komt van de soundtrack van de film ‘Prins’ die op 25 juni uitkomt. Deze week begon met de making of van die video. We waren bij de opnames en kregen een classic rondleiding op de set van Donnie zelf.

Van Nederlandse bodem verschenen er deze week video’s van een aantal gevestigde namen. Zo bracht Jebroer deze week de video van ‘Roq ‘n Rolla‘ uit. De track is de Totally Summer anthem van dit jaar. Ook Stepherd & Skinto brachten deze week een nieuwe video uit. Het nummer ‘Beterschap’ is de langverwachte opvolger van ‘Brak Obama’ en tevens de eerste single van hun aankomende EP.

Na een lange stilte bracht Ibra deze week eindelijk zijn eerste officiĆ«le single en video uit. ‘Je Ne T’Aime Plus‘ is een hele zomerse track en met de sound verraste hij de mensen die hem al kennen sinds hij meedeed aan de Grote Prijs. Een andere opvallende comeback was die van Mocromaniac die na lange tijd weer nieuwe muziek uitbracht. ‘Doggystyle’ is afkomstig van de mixtape ‘Street Dreams 6’ van DJ Drivah en kwam met een bijbehorende video uit. Op het nippertje bracht Ismo gisteravond ook nog eens de video ‘Geen Partij‘ uit, welke de eerste single is van zijn aankomende debuutalbum.

Almere liet deze week op twee manieren van zich horen. Ten eerste was daar Ali B, die ineens een nieuwe single uitbracht. Hij had blijkbaar de smaak van de emotionele nummers te pakken na ‘Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn‘. Op ‘Wanneer Gaan we weer naar Huis‘ met Glen Faria horen we wederom een gevoelige Ali. Een andere artiest uit Almere die deze week van zich liet horen was Esko. Hij liet de volledige versie los van het nummer dat hij tijdens de 101Barz megasessie deed. Op de track ‘Echt Gezellig’ wordt hij bijgestaan door Keizer en Era.

Niet alles draaide op Nederlandse bodem om de muziek. In een openhartig interview vertelt Fresku over zijn ervaringen en wat hij zou doen als hij Minister-President zou zijn.

Fresku-2-lach-605x403

In Amerika gebeurde deze week ook weer het een en ander. Jay Z tekende Lil’ Wayne en YG werd in een studio neergeschoten. De meest opvallende muzikale release was misschien wel de video van het nummer ‘Fans Mi‘. Het nummer is een samenwerking tussen een grote Nigeriaanse zanger Davido en rapper Meek Mill. VIc Mensa liet deze week de video los van zijn banger ‘U Mad‘ samen met Kanye West, maar de tofste video van de week is waarschijnlijk die van Method Man. In de video van ‘The Meth Lab’ neemt hij de rol aan van Heisenberg uit de serie Breaking Bad.

14 June