Wat is er deze week allemaal gebeurd? Met o.a. Sevn, Veldentaal, Ronnie Flex en Lil’ Kleine

Nadat we 1 bloedhete week gehad hebben, deed het weer afgelopen week weer waar het zin in had en zat vol met verrassingen. Zo zat het ook in de hiphop afgelopen week. Zo verscheen Sevn opeens op een banger met Frenna en D-Double, dropten Bokoesam, Idaly, Yung Nnelg, Garrincha en GRGY uit het niets de Veldentaal mixtape en kwam er track na track van Drake uit.

Sevn is de laatste tijd een enorme buzz aan het creëren met zijn mixtape ‘TwentyFourSevn‘ en zette dat door met zijn 101Barz sessie. Tijdens die sessie liet hij een aantal previews horen van tracks die hij heeft gemaakt met producer Esko. 1 preview die hij liet horen was van ‘Ma3lish’. Deze week bracht hij die track naar buiten en bleek dat ook Frenna en D-Double op het nummer te horen zijn en die combinatie is een en al hitte.

Over hitte gesproken; vorig weekend waren we aanwezig bij Woo Hah festival. Het was er absurd heet maar dat weerhield de artiesten niet van om dope shows weg te geven. Één van de hoogtepunten van de dag was de show van Big Sean. Hij heeft de zaal op z’n kop gezet met hits van alle drie zijn albums. Voordat hij het podium op ging kregen we de kans om hem te spreken. Het ging natuurlijk over zijn laatste album ‘Dark Sky Paradise‘, maar ook over zijn oma, racisme en Detroit.

Een festival is geen festival deze zomer als ‘Drank & Drugs’ niet minimaal 5 keer gedraaid wordt. Het succes van de track is nog steeds aan het stijgen en deze week verscheen er zelfs een Engelse vertaling die op 9Gag opdook. Lil Kleine en Ronnie Flex kregen deze week nog meer erkenning, in de vorm van een platina plaat voor het nummer. Wij waren erbij toen Ronnie en Kleine in Cappelle verrast werden met de plaat.

Drank & Drugs is natuurlijk gemaakt door Ronnie Flex, Lil Kleine en Jack Chiraq. Alle drie die artiesten werkten onlangs mee aan een nieuw project, namelijk de Veldentaal mixtape. Veldentaal is een collectief bestaande uit Bokoesam, Idaly, Yung Nnelg, Garrincha en GRGY. De tape bevat gastbijdrages van Ronnie Flex, Lil Kleine, Jandro, Murda, Cartiez, Ray Fuego, MaxiMilli, Tadz Thotz, Spsmtic, Jack Chiraq en Appiah. Met de release van de tape kwam ook gelijk de eerste video ‘Belangrijk’ uit.

Als het over internationaal succes gaat dan moet Drake wel genoemd worden. Of je hem nou haat of van hem houdt, hij staat aan de top en lijkt voorlopig niet naar beneden te komen. Hij bracht begin dit jaar het verrassingsproject ‘IYRTITL’ uit en bracht deze week pas de eerste video van de plaat uit. ‘Energy’ kwam uit via de nieuwe streamingdienst Apple Music. De Canadese rapper bracht echter niet alleen de ‘Energy’ video uit. Hij verscheen op een nieuwe track van OVO duo Majid Jordan, dropte een remix van ‘Sweeterman‘, stond nieuwkomer Roy Woods bij op ‘Drama‘ en sprong samen met Skepta op de remix van ‘Ojuelegba‘ van Wizkid.

Ook Future kan er wat van. Hij stopt niet met het uitbrengen van nieuw materiaal en liet deze week de video los van ‘Real Sisters’ van zijn Beast Mode mixtape. Dat vond blijkbaar hij niet genoeg, want een dag later liet hij weten dat zijn nieuwe album ‘Dirty Sprite 2’ op 17 juli uitkomt. Een dag na de aankondiging verscheen ‘Blow A Bag’, de eerste video van de nieuwe plaat.

Naast ‘Ma3lish’ en Veldentaal verscheen er natuurlijk veel meer muziek van Nederlandse bodem. Zo begon de week met een nieuwe Ark Alarm en daarmee een nieuwe single van Murda, genaamd ‘In De Wissel’. Ook Miggs de Bruijn liet van zich horen met het nummer ‘C’est La Vie‘, Sepa bracht een video uit voor ‘Bier en Wiet‘ en Anu-D bracht een clip uit voor ‘Wat is Liefde‘. Verder bracht de formatie Brandwerk hun clip ‘Tik ehm Aan‘ uit, keerde JPB terug met ‘Bo Ke Chill‘ en was Berry op zoek naar ‘Mooie Dingen‘.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

12 July

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.