Wat is er deze week allemaal gebeurd? Met o.a. SFB, Lijpe, Ali B en Ismo

De week van Thanksgiving staat er naast Black Friday om bekend dat verschillende artiesten muziek de wereld in brengen. Zo kwamen Fabolous, Lil Wayne, Rick Ross en zelfs Erykah Badu met een mixtape. Yellow Claw bracht deze week hun debuutalbum uit met een aantal van de heetste artiesten van dit moment.

Maar dat is niet alles. Bij ons in Nederland is er uiteraard ook weer genoeg uitgebracht. De heren van SFB vlogen af naar Marrakesh om de clip van ‘Strangers’ op te nemen en brachten die afgelopen maandag uit in aanloop naar hun EP ‘Reset The Levels 2’. Omdat dit niet een alledaagse gang van zaken is, zijn wij mee op reis gegaan en hebben ze tijdens het proces gevolgd. De EP is vanaf 4 december verkrijgbaar.

Terwijl SFB zich pas twee jaar met rappen bezig houdt, kwam er deze week ook nieuwe muziek uit van een oude rot in het vak. Ali B dropt de eerste videoclip van zijn nieuwe album. Om de vorderingen van zijn album mee te kunnen maken is er ook een docuserie waarin Ali, Jack $hirak, Glen Faria en Brownie Dutch te zien zijn tijdens het maken van het nieuwe album. De plaat moet volgend jaar uitkomen, tien jaar na zijn laatste album ‘Petje Af’.

Deze week draaide vooral om Lijpe. Zo bracht hij eindelijk zijn debuutalbum ‘Levensles’ deze week uit. Ook hadden wij een openhartig interview met de rapper. We hebben het over zijn nieuwe album, zijn toekomstplannen, vertrouwen en over wat ’New Wave’ voor hem heeft betekend. Naast het album en het interview heeft Lijpe deze week ook nog een videoclip uitgebracht.

Lijpe door Stacii Samidin - 3 - LQ

Niet alleen SFB, Lijpe en Ali B brachten deze week video’s uit. Ook Yellow Claw dropte een clip met niet de minste namen. De videoclip genaamd ‘In My Room’ is een samenwerking met DJ Mustard, Ty Dolla $ign en Tyga. Ook Ismo dropte een videoclip. In dezelfde week dat het OM van hem eist dat hij de video ‘Eenmans’ van youtube verwijdert, dropt hij een nieuwe video. Op ‘Kan niet met je hangen’ zijn gastbijdrages te horen van Sevn Alias en MocroManiac.

Tinie Tempah was op bezoek in Amsterdam en hing met Lil Kleine in de hoofdstad. Dat is te zien in Tinie’s nieuwe clip ‘We Don’t Play No Games’.

Tinie Tempah’s nieuwe clip was niet het enige wat er in Engeland gebeurde. Zo bracht zijn rivaal Chip zijn nieuwe EP ‘Believe & Achieve: Episode 2’ uit en won Nederlandse producer Diztortion in Engeland zijn tweede prijs van het jaar. Om nog even in Engeland te blijven, heeft Stormzy deze week de clip van ‘Standard’ uitgebracht.

Na alle onrust rondom Meek Mill lijkt het alsof hij zijn focus weer terug heeft gevonden. Deze week dropte hij de videoclip van Lord Knowz met Tory Lanez. In de clip zijn beelden te zien van de film ‘Creed’, het lijkt er daarom op dat het de soundtrack van de film is. Ook 2 Chainz kwam met een nieuwe videoclip. Voor de remix van BFF schakelde hij de hulp in van Jeezy. De originele track is afkomstig van zijn ‘Trapavelli Tre’ mixtape.

Verder bracht Fetty Wap ons nog de track ‘Grandma’. Schakelde DJ Khaled Chris Brown en Wale in voor ‘All I Need‘. Ook kwam Young Thug met de track ‘No Problem‘ geproduceerd door Trauma Tone en KC Da Beatmonster. 50 cent zou op Thanksgiving een tape droppen, maar heeft dit helaas niet gedaan. Wel heeft hij van de week ‘Too Rich’ uitgebracht. ‘Too Rich’ is de derde track afkomstig van zijn aankomende ‘Kanan Tape’.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

29 November

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.