Wat is er deze week allemaal gebeurd? Met o.a. Steen, SFB en Bokoesam

Het was afgelopen week de week van een nieuwe SFB track, twee Drank & Drugs remixes, twee nieuwe video’s van Lil Saint, de eerste clip van Latifah en misschien wel de meest emotionele video uit de geschiedenis van de Nederlandse hiphop. Buiten de muziek om waren het voornamelijk rechtszaken en arrestaties die het nieuws domineerden.

De mannen van SFB zijn de laatste artiesten die toegevoegd zijn aan het rooster van Top Notch. Onder de grote vleugel van het label werken de mannen aan ‘Reset The Levels 2’, het vervolg op hun succesvolle debuut project. De mannen zijn inmiddels aardig op weg, maar soms maak je een nummer dat niet op de plaat past, maar te goed is om voor jezelf te houden. Het nummer ‘Swipe’ is er zo één. Op de track worden de mannen bijgestaan door Lil Kleine, Bokoesam en GRGY en deze week besloten ze de track online te zetten.

Steen kwam deze week met muziek uit een hele andere hoek. Onlangs bracht hij zijn album ‘Baby‘ uit en de tweede video van de plaat is ‘Alles Goed’. In de emotionele track komen veel frustraties van Steen naar buiten en de clip die erbij geschoten is, past dan ook precies in die sfeer. Enkele weken geleden is Steen zijn vader helaas komen te overlijden en aan het eind van de clip zijn er beelden van zijn prachtige woorden op de begrafenis die de clip nog een extra lading geven.

Er kwamen natuurlijk meer video’s uit van Nederlandse bodem. Zo liet Latifah haar eerste video ‘Regenboog’ los in samenwerking met Keizer, Josylvio en Sevn Alias. Lil Saint bracht deze week maar liefst twee clips uit; de eerste was ‘T.O.G.D‘ en gisteren verscheen ‘Ik Heb Het‘ met Bokoesam en Jowy Rosé. Verder bracht rapper/presentator Najih zijn video ‘Politiegeweld‘ uit, als reactie op de dood van Mitch Henriquez.

Het succes van Drank & Drugs is inmiddels tot ongekende hoogte gestegen en de remixes blijven dan ook nog steeds uitkomen. Deze week waren dat er twee. De eerste was afkomstig van producer Ramiks, die zelf ook onderdeel was van het New Wave project. De tweede is gemaakt door de mannen van NoizBoiz. Zij besloten er een iets andere twist aan te geven door voor het refrein de cover van Safa Liron te gebruiken.

De Engelstalige kant van de Nederlandse hiphop scene liet ook van zich horen deze week. Zo lieten de mannen van Dope D.O.D hun post apocalyptische video los van het nummer ‘Boiling Point‘, bracht Noah Jordan zijn nieuwe clip ‘Shottaz‘ uit en werkte Digitzz samen met DJ Abstract aan de nieuwe track ‘IKNOWIKNOW’ waar Teemong een video bij maakte.

Eerder al hadden we het over Najih die een video uitbracht als reactie op politiegeweld. Het is echter een wereldwijd probleem en vooral in Amerika vallen er regelmatig doden te betreuren. Killer Mike en El-P van Run The Jewels zijn altijd heel uitgesproken over deze zaken dus toen we de kans kregen om ze te spreken bij Woo Hah festival kwam ook de dood van Mitch Henriquez aan bod. Opvallend genoeg hadden ze hier al over gelezen en ze gaven een uitgesproken mening over het treurige incident en de rellen die erop volgden.

Vanuit Amerika waren het vooral tracks die uitkwamen. Zo presenteerde YG zijn nieuwe single ‘Twist My Fingaz‘, dropte Fetty Wap weer een melodieuze track in de vorm van ‘1738‘, bracht Vic Mensa een banger uit met Skrillex en Jahlil Beats en Young Thug liet de eerste single van zijn aankomende ‘HiTunes’ album los met ‘Pacifier’. De week draaide echter een beetje om Future, die deze week zijn vierde project binnen een jaar uitbracht. Na 3 mixtapes was het nu tijd voor zijn album ‘Dirty Sprite 2’.

Vorig weekend kwam naar buiten dat 50 Cent 5 miljoen dollar schadevergoeding moet betalen aan de ex van Rick Ross vanwege het lekken van haar sextape. Enkele dagen later kwam het nieuws naar buiten dat 50 Cent een faillissementsaanvraag gedaan had. Veel gespeculeer was het gevolg en uiteindelijk legt 50 bij Conan O’Brien uit hoe het precies zit en dat het faillissement enkel ter bescherming dient en dat hij op die manier zijn financiën kan reorganiseren. Uiteindelijk kwam ook naar buiten wie er allemaal geld van de rapper krijgen en hoeveel.

Times are hard out here LMAO #FRIGO #SMSAUDIO

A photo posted by 50 Cent (@50cent) on

Deze week was ook gevuld met arrestaties en aanklachten. Zo werd Young Thug gearresteerd voor het bedreigen van een beveiliger en kreeg toen ook nog drugs en wapenbezit aan zijn broek. Birdman klaagde Jay Z’s Tidal aan voor het uitbrengen van het Free Weezy Album, werd Tyga aangeklaagd om zijn kledinglijn en DMX verdwijnt 6 maanden de cel in voor het niet betalen van alimentatie.

19 July