🔥 DOWNLOAD HIER DE iOS APP VAN PUNA.NL 🔥

Sluiten

We spraken Monica Geuze over haar nieuwe video Nu of Nooit, haar DJ carrière, vloggen en meer

De 21-jarige DJ/vlogger Monica Geuze kenden we allemaal als het meisje achter de draaitafels bij Ronnie Flex, maar heeft binnen twee jaar een eigen naam opgebouwd met haar YouTube-kanaal. Inmiddels heeft ze al bijna 200.000 abonnees, de ene DJ-boeking naar de andere én heeft haar debuutsingle ‘Laten Gaan’ ruim 10 miljoen views op YouTube. Reden genoeg voor ons om haar even op te zoeken en het te hebben over haar aankomende single, de afgelopen twee jaar en haar toekomstplannen. Vandaag verschijnt haar tweede single ‘Nu Of Nooit’, in samenwerking met Ruben Annink en Jonna Fraser. Haar eerste single ‘Laten Gaan’ was meteen een groot succes, maar er werd hier en daar de vraag gesteld wat precies haar aandeel was in het nummer. Ook in de aankomende single horen we haar niet zingen en/of heeft ze deze niet zelf geproduceerd. Monica aka de Nederlandse DJ Khaled (hier kan ze overigens zelf wel om lachen) legt het ons nog één keer uit: ‘Ik heb uiteindelijk alles bij elkaar gebracht en het wordt op mijn kanaal geüpload. Omdat Ruben en ik zeg maar het idee hadden, hebben we de partijen die we daarvoor nodig hadden ingeschakeld en dat is mijn aandeel geweest.’

Of ze het vervelend vond dat ze die vraag zo veel kreeg? ‘Nee, dat snap ik heel erg juist. Alleen ik vind het vervelend als ze het niet snappen. Ja kom op, doe dan beter je research en ga me niet nu een soort van beschuldigen van het feit dat ik niks aan die track heb gedaan.’ Het produceren van tracks is niet aan haar besteed, ondanks dat het haar wel heel tof lijkt. ‘Ik denk niet dat ik dat geforceerd moet gaan proberen, omdat ik denk dat het leuk is. Dan word ik wel een beetje die chick die alles half probeert.’

‘Over m’n tweede single ben ik eigenlijk nog onzekerder, omdat het weer iets anders is dan ‘Laten Gaan’. Ik durf sowieso geen verwachtingen te hebben, ik zie wel wat het doet. Ik zou het wel super leuk vinden als het weer zo goed wordt opgepakt. Muziek is toch voor iedereen anders. De één vindt dat leuk, de ander niet. En het is toch wel een ander soort nummer.’ Al een hele tijd geleden kregen haar kijkers een voorproefje van een hele andere nieuwe single, die eigenlijk hiervoor nog zou uitkomen. Op deze single zong Monica zelf, ja écht. Helaas heeft ze besloten om deze single te laten voor wat het is en die niet meer uit te brengen. ‘Net als dat ik geen producer wil worden, wil ik ook niet die chick zijn die nu ineens zangeres gaat worden. Ik wil gewoon doen waar ik goed in ben. Dingen waar je niet per sé een talent voor hebt, vind ik niet dat je dat maar allemaal moet gaan proberen.’

Haar DJ-carrière begon op 16-jarige leeftijd toen ze door Ronnie Flex werd gevraagd om zijn vaste DJ te worden. Nu ze zelf ook wordt geboekt als DJ, heeft ze nog weinig tijd om mee te gaan met Ronnie. ‘Vind ik hartstikke jammer, maar uiteindelijk heeft het me wel weer hele leuke dingen gebracht. Als ik dat zou blijven doen, zou ik niet voor mezelf kunnen draaien en dan ben je altijd ‘de DJ van Ronnie Flex’. Dat was heel gezellig, alleen ik heb wel ongeveer drie of vier jaar elk weekend tussen alleen maar gasten gezeten die heel de dag dronken zijn en ik ben eigenlijk best wel rustig. Dat is leuk voor een tijdje, maar op een gegeven moment heeft het gewoon z’n beste tijd gehad. En is het goed zo denk ik.’ Het betekent niet dat ze nu helemaal gestopt is als Ronnie’s DJ, want ze zal wel aanwezig zijn in Ahoy en meegaan op zomertour. DJ zijn heeft ze nooit als een passie gezien, ze is er meer ingerold. Misschien dat dit ook de reden is dat ze nog altijd bescheiden is als het gaat om haar DJ-skills of om wat ze allemaal wel of niet kan. ‘Ik weet als ik word geboekt op een tienerfeest, dat ik echt niet word geboekt omdat ik zo’n goede DJ ben, maar om m’n naam. Ik vond altijd dat ik niks kon, omdat ik altijd te lui was voor school en ik vond werken niet leuk. Ja, ik kan wel degelijk iets. Ik kan wel draaien, ik kan wel vloggen en ondanks dat ik succesvol ben in wat ik doe, blijft het niet een talent denk ik. Alles wat ik doe, is wel redelijk aan te leren. Ik denk ook weer niet dat iedereen het zou kunnen, maar het lijkt mij in ieder geval heel leuk om écht een talent te hebben als in ‘ik kan goed turnen of zingen of wielrennen of weet ik veel wat’. Het is ook niet dat ik mezelf naar beneden wil halen, maar ik ben omringd door zo veel talentvolle mensen, dat ik mezelf soms afvraag: wat kan ik nou eigenlijk?’

Ongeveer twee jaar geleden begon ze met haar eigen YouTube-kanaal, waarop ze (bijna) elke dag een vlog plaatst. Elke dag kijken er ongeveer 200.000 mensen naar haar leven en ze heeft nog maar weinig privacy over. ‘Ik keek zelf altijd naar vlogs van Mascha, van BeautyGloss, en dat vond ik super leuk. Toen ben ik zelf begonnen om te kijken of ik het leuk vond en die groei is zo enorm hard gegaan dat ik er eigenlijk niet meer mee ben gestopt.’ Die 200.000 abonnees zijn voor Monica alleen cijfertjes. Het besef dat er zo veel mensen kijken, is er nog steeds niet. ‘Als ik vlog, dan heb ik eigenlijk het idee dat ik het voor de camera doe. Ik heb niet het idee dat er zo veel mensen kijken. Zelfs als ik het upload en ik kijk naar die cijfertjes, dan zijn dat alsnog cijfertjes voor mij. Als je op YouTube 10.000 abonnees hebt, heb je relatief weinig abonnees, maar vul maar eens een ruimte met 10.000 mensen. Dat is fucking veel.’ Het is misschien wel handig dat Monica meer gaat beseffen dat veel mensen weten wie ze is en wat ze doet, om verdere ongemakkelijke situaties te vermijden. ‘Ik had bij m’n vorige woning een buurman en daar had ik een beetje ruzie mee. Dus ik zat hem helemaal af te kraken in m’n vlog en toen kwam ik een tijdje later terug om m’n spullen op te halen en had ‘ie bloemen in een vaas voor m’n deur gezet. Toen zei hij: ‘Ja sorry voor de vorige keer, ik heb een aantal van je video’s gekeken.’ En toen dacht ik: o my fucking god, hij heeft het gewoon gezien en ik was hem helemaal aan het afbranden en dat vond ik zo kut. Dus je moet niet denken dat je alles maar op internet kan gooien, want er zijn echt genoeg mensen die ernaar kijken.’

187

Eén groot nadeel aan het hele vloggen is wel dat ze veel van haar privacy in moet leveren. Toch is er een grens en kan ze het bijvoorbeeld niet begrijpen dat kijkers naar haar huis komen of haar bellen. ‘Dan vraag ik mezelf soms wel af of dit het allemaal waard is. Je bent al je vrijheid bijna kwijt en dan hecht ik heel veel waarde aan m’n privacy die ik nog heb. Ik snap dat mensen zeggen: ‘ja, wat lul je nou over privacy?’ terwijl je heel je leven online gooit. Maar juist daarom, omdat ik alles al deel, je kan alles al over me weten. Als je aanbelt, wat verwacht je? Dat ik binnen met een bakje thee je leven ga bespreken? Ookal kijk je wel mijn vlogs en heb je het idee dat je mij kent, ik ken jou niet.’

Wat kunnen we nog meer verwachten van Monica Geuze? Na de zomer in ieder geval nog een nieuwe single en er zijn plannen voor een boek. ‘Dat is echt één van m’n grootste dromen geweest vroeger. Het was eerst het plan om een boek over mezelf uit te brengen, maar toen dacht ik: ja hoe arrogant is het om op je 21e een autobiografie uit te brengen? Dus het wordt wel enigszins m’n leven, maar meer hoe m’n leven hiervoor was. Dus meer de weg er naartoe.’

‘Ik wil vooral echt m’n naam branden. Dat elk merk, wat in de toekomst mijn naam hoort, denkt: oh ja, met Monica gaan we samenwerken, want dat wordt een succes. Dat lijkt me tof, dat je alles kan doen, als je naam maar branded genoeg is. Het lijkt mij gewoon leuk om op allemaal verschillende manieren, allemaal verschillende soorten publiek aan te kunnen spreken.’

Tekst: Renata Soldan

 
Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste hiphop nieuws met onze App.

 

 
close-link
X