🔥 DOWNLOAD HIER DE iOS APP VAN PUNA.NL 🔥

Sluiten

We waren aanwezig op Dour Festival en dat zag er zo uit


Half juli vond in het Waalse dorp Dour, vijf dagen lang, één van de grootste festivals van Europa plaats. Honderden acts uit verschillende genres, verdeeld over zeven podia kwamen samen en zorgden voor een interessante mix van mensen. Van grote internationale acts als Joey Bada$$ en Diplo tot kleinere bands uit België.

Voor ons begon het festival op woensdagavond in de Red Bull Eltropedia Ballzaal. De avond werd gepresenteerd door Diplo die verschillende DJ’s had uitgenodigd. Zo zorgden zijn Major Lazer collega The Jillionaire, Mr. Oizo en Diplo zelf dat de mensenmassa aan één stuk door uit zijn dak ging. Diplo draaide zelfs nog een paar tracks van Nederlandse bodem waaronder Coño.

Op donderdag waren we al een stuk eerder op het festivalterrein waardoor we pas echt goed konden zien wat er allemaal te doen was. Overal kon je eten krijgen en er waren genoeg vegetarische opties. Vanaf de hoge cocktailbar had je uitzicht over het hele terrein wat ook een leuk extra’tje was. Qua shows begonnen we de dag met een DJ set van producer Cashmere Cat, die succesvol zijn eigen producties en andere hits aan elkaar draaide en daarmee een uur lang een prima sfeer neer zetten. Voor de hiphop moesten we verplaatsen van de Boombox naar The Last Arena, waar Joey Bada$$ het podium betrad voor een indrukwekkende show. Hij werd opgevolgd door Franse rapgrootheid Booba en toen was pas echt te merken dat we in het Franse gedeelte van België, want zijn nummers werden van begin tot eind uit volle borst meegerapt door het volledige publiek.

De vrijdag was voor ons alweer de laatste dag van Dour festival en dat was ook de dag dat we kennismaakten met de Belgische hiphop formatie L’Or Du Commun. Daarnaast zagen we shows van de Engelse AJ Tracey en het Indonesische fenomeen Rich Brian, die allebei de Boombox op z’n kop zetten. Kortom Dour is een interessant festival dat mensen uit verschillende regio’s naar het kleine dorp trekt en waar je de mogelijkheid heb om de grootste artiesten ter wereld te checken, maar ook kan duiken in artiesten waar je nog nooit van gehoord hebt.


Volg Puna.nl op Facebook, Instagram, Twitter en de Spotify Playlist.
🔥Download de Puna.nl app voor iPhone.

1 August

 
Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste hiphop nieuws met onze App.

 

 
close-link
X