We waren bij Splash Festival en dat ging er zo aan toe


Dit jaar vond voor het 21ste jaar op rij het hiphop festival Splash plaats op het Ferropolis terrein, zo’n anderhalf uur van Berlijn. De line up bestond uit honderden acts uit Duitsland, Amerika, Engeland en zelfs Nederland. Zo kon je optredens verwachten van CRO, J. Cole, Lil Pump, 070 Shake, maar ook van Jacin Trill, ANBU en Ray Fuego. Op het oude industriële terrein waren zeven stages te vinden, van de gigantische main stage tot een intieme kleine stage in het bos.

Voor ons begon het festival op vrijdag met het optreden van de Duitse rapper Soufian. Fans kwamen van alle kanten aangerend om de teksten van de rapper uit volle borsten mee te spitten. Wat gelijk opviel aan het evenement was de grote hoeveelheid Duitse acts en de aandacht die zij kregen. Zo stond die donderdag bijvoorbeeld Lil Pump op Splash Mag Stage, de tweede stage van het terrein, terwijl zijn Duitse collega Prinz Pi op hetzelfde moment op de mainstage stond.

Terwijl Pump in zijn onderbroek door hits als Esketit en Gucci Gang ging, zochten mensen de meest onmogelijke plekken om de show goed te kunnen zien. Het hele veld stond vol en mensen klommen zelf op de WC’s voor het beste uitzicht. Het hoogtepunt van deze vrijdag was zonder twijfel de show van Skepta. De Engelse MC stond op de mainstage en ging door zowel oude als nieuwe hits heen, om af te sluiten met de A$AP Rocky banger Praise Da Lord.

De zaterdag was weer vol met grote namen en de eerste show die we zagen was van New York rapper GASHI. Hij verraste met een zeer energieke show en kwam zelfs in het publiek om de show nog meer hype te geven. Later die avond gan Duitse rapper RIN een indrukwekkende show op de mainstage en het toegestroomde publiek zong alles woord voor woord mee.

Toen het donker begon te worden moesten we kiezen tussen Russ, Smokepurpp en Lil Uzi Vert en we besloten voor de laatste te gaan. De kleine rapper deed zijn ding voor een kolkende massa en had zelfs Playboi Carti bij hem op het podium voor een aantal nummers. Even later verplaatsten we naar een kleinere stage waar het de beurt was aan Carti, die op zijn beurt weer Uzi meegenomen had. De avond werd afgesloten bij de Backyard met de vrouwelijke DJ’s van Hoe__mies die de boel op z’n kop zetten tot in de vroege uurtjes.

Onze zondag begon met Jacin Trill die een chaos maakte in de Backyard en opvallend veel Duitsers mee kreeg met zijn energieke show. Het was een goed begin van een dag met shows van o.a. A Boogie Wit Da Hoodie, Vince Staples en 6LACK. Tyler, the Creator moest het opnemen tegen één van de grootste rappers van Duitsland, namelijk CRO, die op het hoofdpodium stond. Beide shows trokken genoeg aandacht met een fantastische sfeer. Al het hele festival lang was aan alles te zien dat iedereen kwam om optimaal te genieten. De warmte en de stof mochten de pret niet drukken en zorgden in sommige gevallen misschien wel voor nog meer sfeer.

De zondag eindigde met het hoogtepunt van het weekend. J. Cole liet op de mainstage wederom zien dat hij ontzettend goed live is en wist van begin tot eind de aandacht vast te houden van de duizenden mensen die kwamen voor tracks van KOD, 4 Your Eyez Only, 2014 Forest Hills Drive en meer. Tussen alle shows door was er genoeg plek om te eten en weer wat krachten op te bouwen. Ook waren er genoeg barren, zodat je vrijwel nooit lang hoefde te wachten. Al met al een top weekend op één van de grootste hiphop festivals van Europa.

Volg Puna.nl op Facebook, Instagram, Twitter en de Spotify Playlist.

25 July

X