Wesley Sneijder en Johan Derksen discussiëren over vaccineren

Wesley Sneijder zat gisteravond aan tafel bij De Oranjezomer en daar raakte de oud-voetballer in discussie met Johan Derksen over coronavaccinatie. De 72-jarige voetbalanalist liet in de uitzending weten dat mensen een soort morele verplichting hebben om zich te laten inenten tegen het virus. Ook noemde hij de mensen die zich niet willen laten vaccineren zelfs ‘mafkezen’. De oud-international was hier niet mee eens.

“We gaan natuurlijk naar een vaccinatieplicht, want anders is in dit land niet meer te leven”, aldus de voetbalanalist. “Al die gekken die geen prikje willen, nou ja, die mogen nergens meer naar binnen.” Wesley Sneijder laat vervolgens weten dat hij niet gevaccineerd is. “Ik ben waarschijnlijk een van die mafkezen, want ik heb geen vaccinatie.” Ook laat de oud-voetballer weten bewust geen injectie te hebben genomen. “Ik heb corona gehad vorig jaar. Ik heb er gelukkig weinig last van gehad,” aldus Sneijder.

De geslepen voetbalanalist noemt vervolgens een voorbeeld waardoor Sneijder gedwongen zou kunnen worden om zich te laten vaccineren. “Als ik voorzitter was van een club, en ik zou jou als trainer willen hebben, en jij moest met mijn kapitaal werken, dan zou ik eisen dat je gevaccineerd bent.”

Sneijder reageerde op zijn beurt met “Prima, en als je straks niet meer kan reizen zonder vaccin, dan zal ik wel moeten. Maar ik heb nu zoiets: waarom zou ik het nemen? Waarom ik ervoor kies om het niet te nemen? Waarom wel?.” “Nou, omdat je je omgeving in gevaar brengt”, reageert Derksen. De oud-international zegt op zijn beurt dat het helemaal niet waar is. “Ik ken mensen die gevaccineerd zijn en nog steeds corona hebben gekregen.” Bekijk de beelden hieronder.