Whatsapp introduceert opmerkelijke Snapchat functie

Mark Zuckerberg heeft een nieuwe functie ontwikkeld voor Whatsapp. De nieuwe functie op Whatsapp is goed te vergelijken met Snapchat. Gebruikers van Whatsapp kunnen vanaf nu namelijk ook foto’s en video’s versturen die slechts tijdelijk te zien zijn. Als de beelden één keer bekeken zijn, worden ze automatisch verwijderd.

Volgens Facebook moeten de gebruikers van Whatsapp met de nieuwe functie meer controle over hun privacy krijgen. Daarnaast laat het bedrijf weten dat er onnodig opslagcapaciteit ingenomen wordt door via de app verstuurde foto’s. Whatsapp berichten die via de nieuwe functie worden verstuurd krijgen een ‘one-time’-icoon, waaraan je kunt zien dat het beeld slechts eenmalig te bekijken is. Nadat de beelden bekeken zijn, wordt het bericht als ‘geopend’ weergegeven.

Ook voor degene die de foto of video verstuurt via de nieuwe functie, is het niet mogelijk om de beelden terug te zien. Ook kunnen de beelden niet doorgestuurd of opgeslagen worden. Het is echter nog wel mogelijk om screenshots te maken. Verder zijn de verstuurde berichten via de nieuwe functie 14 dagen geldig. Als het bericht niet binnen twee weken wordt bekeken, dan komt de media te vervallen.

De nieuwe functie voor Whatsapp wordt deze week ontwikkeld voor alle gebruikers.