‘WhatsApp werkt aan opmerkelijke functie’

Mark Zuckerberg en zijn Whatsapp werken aan een functie waarmee gebruikers verzonden tekstberichten kunnen aanpassen, zo meldt WABetaInfo.

Whatsapp werkte jaren geleden ook al aan die mogelijkheid, maar de functie werd uiteindelijk niet uitgerold, maar dat schijnt op korte termijn verandering in te komen. WABetaInfo toont een screenshot waarin de aanpassingsfunctie zichtbaar is voor al verstuurde berichten. De website denkt dat er waarschijnlijk geen aanpassingsgeschiedenisfunctie komt, zodat gebruikers geen eerdere versies van aangepaste berichten kunnen bekijken.

Hoelang gebruikers de tijd krijgen om hun tekstbericht aan te passen, bijvoorbeeld omdat er een spelfout in staat, is onduidelijk. WABetaInfo gaat er vooralsnog van uit dat gebruikers niet kunnen zien wat er precies is aangepast in een bericht. Maar dat kan op een later moment nog wel veranderen, omdat de functie nog in ontwikkeling is.

Het onderstaande screenshot is gemaakt van een WhatsApp-bètaversie voor Android, maar volgens de bovengenoemde bron is de wijzigingsfunctie ook in ontwikkeling voor iOS en desktop. Momenteel is nog niet bekend of deze feature daadwerkelijk beschikbaar komt. De functie wordt vermoedelijk eerst onder een selecte groep gebruikers getest.