Young Thug: “Stop believing in genders’

140211-young-thug
In een interview met V Magazine, legt Young Thug verder uit welke boodschap hij wilde delen met zijn controversiële cover van No, My Name is JEFFREY. Hij koos voor de jurk, omdat het hem aan het populaire spel Mortal Combat doet denken. Ook zegt hij dat mensen niet meer in ‘geslachtsrollen’ moeten denken. Vooral als zwarte man in de hiphop gemeenschap zijn er volgens Young Thug strenge regels omtrent mannelijkheid. Young Thug wil deze regels verbreken, zodat een ieder zichzelf kan zijn.

In het interview zeg hij ook dat het onmogelijk is om geslacht niet aan identificatie te koppelen. Een ieder zou zich, ongeacht geslacht, moeten kunnen identificeren met onderwerpen en kleding waarbij hij/zij zich prettig voelt. Daarom hebben de tracks op zijn plaat ook de naam van invloedrijke artiesten, waar hij respect voor heeft. Dit is wat hij erover zegt:

“I feel like a lot of artists today aren’t that honest, and I just want to be honest. The names of the songs were really who I was thinking about when I was making them, or who encouraged me to make them. So it was really a moment of honesty for me. To the world it may be greatness, but to me it’s just honest.”

3 November