Zo ging het eraan toe bij de launch van de ASICS Tiger Gel-Kayano Trainer Knit collectie in Berlijn

Op 23 februari lanceerde ASICS Tiger de Gel-Kayano Trainer Knit collectie. Op dat moment liep de bijbehorende campagne Together We Rise campagne al een tijdje. Centraal in de campagne staat de zwart/wit video met in de hoofdrol de Nederlandse DJ Mairo Nawaz, bijgestaan door model Anna-Maria Damm.

20170223-asics-tigerknit-launch-bam-offenblende-cw-111

Om release van de zwarte en witte monchrome Gel-Kayano Trainer Knit te vieren werd er een launch evenement gehouden in Berlijn. ASICS Tiger sloeg hiervoor de handen ineen met Highsnobiety en het resultaat mocht er wezen. Aangekomen op de art exhibition in de K├Ânig Galerie kreeg je direct het idee dat je de campagne video binnenstapte. De locatie gaf perfect de urban atmosfeer weer die je in de video zag en die zo goed past bij de sneakers.

Het publiek dat op het evenement aanwezig was leek van alle uithoeken van Europa te komen. Het was een gevarieerde verzameling creatieve mensen die allemaal toch dezelfde interesses en passies leken te delen. In het midden van de zaal stond een kunstwerk, gemaakt door Duitse creative studio Neulant van Exel, dat gebaseerd was op het driehoekige logo van de campagne. Vanuit het kunstwerk werd in drie verschillende richtingen de beelden geprojecteerd van de campagen video.

20170223-asics-tigerknit-launch-bam-offenblende-cw-068

De DJ en de de bar brachte een goede vibe met zich mee en zorgden voor een goede mix tussen de art exhibition en de launch party. In een enigszins afgezonderde ruimte kon je de nieuwe sneakers van dichtbij bekijken terwijl ze aan touwen hingen en de campagne film op de achtergrond draaide. Je kreeg het gevoel dat de campagne om meer draaide dan de sneakers alleen en dat blijkt ook wel uit de boodschap van de campagne met uitspraken als “We Are All One”.

20170223-asics-tigerknit-launch-bam-offenblende-cw-067

De avond werd even verderop afgesloten met een afterparty in de Prince Charles. In de club draaide o.a. Lee Stuart en Mairo Nawaz kon het niet laten om ook even zijn SD kaart erbij te pakken en de zaal op z’n kop te zetten. Al met al was het voor alle partijen een geslaagde release en de sneakers zijn via deze link te verkrijgen.

20170223-asics-tigerknit-launch-bam-offenblende-cw-039 20170223-asics-tigerknit-launch-bam-offenblende-cw-055 20170223-asics-tigerknit-launch-bam-offenblende-cw-091

Foto’s: Christoph Wehrer