Zoveel verdiende Messi per seconde bij FC Barcelona

FC Barcelona bracht eerder deze week schokkend nieuws naar buiten. De Argentijnse sterspeler, Lionel Messi, moet de club waar hij 21 jaar lang voor heeft gevoetbald namelijk noodgewongen achter zich gelaten. De Spaanse topclub afgelopen donderdag in een officiele statement weten dat beide partijen er niet in zijn geslaagd om het nieuwe contract van Messi rond te maken. Hij verlaat daarmee niet alleen zijn jeugdliefde, maar wat hij ook achterlaat is een absurd salaris. Maar hoeveel verdiende de Argentijnse ster bij FC Barcelona nou eigenlijk per seconde?

Lionel Messi wordt door velen gezien als de beste voetballer van de wereld. Dus dan is het meer dan logisch dat daar een bijpassend salaris bij hoort. Volgens de Spaanse krant El Mundo zou de sterspeler uit Rosario (Argentinië) met zijn laatste contract in vier jaar tijd meer dan 555 miljoen euro hebben ontvangen.

De Argentijnse ster had een jaarsalaris van 138 miljoen euro (exclusief bonussen). Naast zijn jaarsalaris ontving hij ook nog een tekenbonus van 115 miljoen en daar bovenop een loyaliteitsbonus van ongeveer 78 miljoen euro. Het salaris van Messi bij FC Barcelona was bizar. Dit is namelijk hoeveel de Argentijnse ster namelijk per maand, week, dag, uur, minuut en seconde verdiende:

  • Per maand 11,5 miljoen euro
  • Per week 2,64 miljoen euro
  • Per dag 378.082 euro
  • Per uur 5.753 euro
  • Per minuut 262 euro
  • Per seconde 4,36 euro

Messi verdiende met zijn basissalaris 4,36 euro per seconde bij de Spaanse topclub. Daar zijn de overige inkomsten van de Argentijn niet meegerekend. Dan hebben we het over zijn inkomsten uit sponsoren en de betaalde posts op zijn Instagram account.

De Argentijnse ster zou nu hard op weg zijn naar Paris Saint-Germain. Volgens de Franse krant L’Équipe kan de 34-jarige Argentijn een driejarig contract met een salaris van veertig miljoen euro netto per jaar ondertekenen.