Dominees sturen brief rond om ouders te waarschuwen voor Kind van de Duivel van Jebroer


Er blijft maar commotie ontstaan om Kind van de Duivel, de hit van Jebroer, Paul Elstak & Dr. Phunk. Nadat hij eerder dit jaar niet mocht optreden in Hardinxveld, staat dit keer het Twentse Vriezenveen op z’n kop.

Dertien dominees en jeugdouderlingen hebben een brief gestuurd naar leden van de Hervormde Gemeente Vriezenveen, waarin ze waarschuwen voor het nummer en oproepen om in de discussie te gaan met de kinderen over de tekst. Initiatiefnemer Niels Koerssen meent dat geen enkel ouder dit nummer kan waarderen en dat kinderen die meezingen ruzie en oorlog over zich afroepen in plaats van liefde en harmonie, zo meldt de NOS.

Inmiddels staat de video van het nummer al op ruim veertien miljoen views, heeft de track ruim tien miljoen streams op Spotify en staat het al achttien weken in de Album Top 100.

11 June

6 comments

Leave a Reply

6 Comments Aan "Dominees sturen brief rond om ouders te waarschuwen voor Kind van de Duivel van Jebroer"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
wauw
Gast
wauw

Eindelijk, weer een kans voor naïeve linkse menschen om het christendom te bashen. Maar islam is vrede hoor!

Devlin
Gast
Devlin

Moeten we nu ook nog rekening gaan houden met christen enzovoort , dalijk word het nummer nog verboden

Je zus
Gast
Je zus

Ik weet niet maar volgens mij moeten die dominees eerst ophouden met hun pedofiele gedrag daar hoor je ons toch ook niet over klagen?

Je broer en je zus.
Gast
Je broer en je zus.

Als je een beetje bijbel kennis hebt. Snap je dat jebroer uiteraard de tegenhanger is van Jezus. Maar wist je dat onze vader die in de hemel was. Ja was. Door alle kwaad van deze wereld veranderd is in een duister iemand. Jebroer staat voor satan. En onze vader is zijn vader. Dus eigenlijk de duivel. In de bijbel staat dat vader eens spijt had gekregen dat hij mensen schiep. Anti leven dus. Not live but evil. Hij veranderde in de evil one. De kerk zegt ook wij zijn allen van de duivel. En doopt.

Geen Hond
Gast

Bedankt voor de info man, echt top!

God&duivel
Gast
God&duivel

Als je een dominee wordt weet je bij de eerste les dat alles in de bijbel gelogen is. En dat God je zelf bent dus is er een balans in goed en kwaad in je zelf.

wpDiscuz