SFB, Jiggy Djé en Akwasi laten zich uit over wit privilege, perceptie en de rol van onderwijs

Nadat Frenna, Priceless, Jiggy Djé en Akwasi zich eerder al uitlieten over reacties op vluchtelingen en Zwarte Piet worden hun commentaar dit keer over meerdere onderwerpen verdeeld. Zo wordt er gesproken over wit privilege aan de hand van het fietsexperiment uit de documentaire Zwart als Roet van Sunny Bergman, reageren ze op de beruchte VOC uitspraak van Balkenende, de film over Michiel de Ruyter en de rol van het onderwijs in onze perceptie van de geschiedenis van Nederland. Check hier wat de heren te zeggen hebben.

26 January

12 comments

Leave a Reply

12 Comments Aan "SFB, Jiggy Djé en Akwasi laten zich uit over wit privilege, perceptie en de rol van onderwijs"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Lloyd
Gast
Lloyd

Ik kijk deze videos omdat ik het wel interessant vind hoe hun over bepaalde zaken denken. Maar het valt me wel op dat het alleen maar zaken zijn over het verleden van de negeroïde mensen.
Laat hun, Djiggy en vooral Akwasi ook eens praten over punten waar de blanken mensen tegen aan moeten lopen. Of ze dan ook zo reageren. Dat vraag ik me zelf wel is af..

Onbekend
Gast
Onbekend
Dat is het juist als het over negeroide mensen gaat wilt men het altijd weg cijferen net als jij nu. Waarom mag er niet over gesproken worden ? Als het over de 2e wereld oorlog gaat dan staan alle vlaggen op stok en iedereen wilt er over mee praten, maar gaat het over het verleden van de negers is het van ja agh altijd maar over racisme slavernij was vroeger. Zo lang men dat doet verandert er niks en word de haat alleen maar groter, het is een feit dat white privileges bestaat het is een feit dat niet alleen… Read more »
Vanaf Nu
Gast
Vanaf Nu

Laat Jiggy gewoon zijn album afmaken

M
Gast
M

Cultuur botst nog teveel(het is geven en nemen in deze maatschappij.
Zowel de donkere als de blanke moeten dit doen.
Maar zolang mensen 100% geloven wat in hun boekje staat gaat dit moeilijk worden. Deze religieuze boeken stammen namelijk af uit het jaar 0 en we zitten nu in 2016.

DC
Gast
de nakomelingen van de slaven van toen profiteren nu toch aardig van deze samenleving. Hun mogen de Nederlanders van toen der tijd best bedanken. Als hun geen slaven mee hadden genomen hadden de hedendaagse negers in hun eigen land in armoede geleefd. De tijden zijn veranderd toch ze worden goed behandeld er word allang niet meer gediscrimineerd, ze plaatsen alleen zichzelf steeds in een slachtofferrol. Ze weten eigenlijk wel beter, ze voelen zichzelf minder en daarom schoppen ze steeds overal tegen aan. De blanken worden juist achtergesteld in zuid Afrika, hoor je daar wel eens wat over ? nee !!… Read more »
BabaGanoesj
Gast
BabaGanoesj

De Nederlanders moeten bedankt worden door de nakomelingen van de slaven voor het feit dat ze slavenhandelaren waren?

Get your head straight.

AllochtoonBeheerstTaalBeter
Gast
AllochtoonBeheerstTaalBeter

Weet je wanner je ‘hun’ en ‘zij’ moet gebruiken?

DC
Gast

Ja dat weet ik.
weet jij dat je wanneer met dubbel e schrijft ?

DC
Gast

als ik jou was zou ik je naam maar eens veranderen, je beheerst onze prachtige taal net niet helemaal.

AllochtoonBeheerstTaalBeter
Gast
AllochtoonBeheerstTaalBeter

Ook zeg je dat de afstamelingen van de Afrikanen die geforceerd als slaaf moesten dienen, waren de beste mankrachten die Afrika te bieden had. Hoe kunnen landen in Afrika zich ontwikkelen als de beste mankrachten worden ontnomen? Ken de geschiedenis goed voordat je met rare conclusies komt.

DC
Gast
De sterkste mankrachten werden mee genomen daar geef ik je gelijk in maar de intellectuelen bleven gewoon achter hoor ! juist kennis is de sleutel tot ontwikkeling geen lompe kracht. We leven nu in de 21ste eeuw en nog steeds leven die mensen daar een primitief bestaan, niet alles is te verwijten aan de slaventijd. Ik vraag me af wat jullie nou willen bereiken met het steeds ophalen van de slaventijd, erkenning ? dat hebben ze al gekregen. Is het niet gewoon dat jullie irritant zijn en interessant willen doen, schelden zelf met het woord nigger weten niet eens de… Read more »
DC
Gast

Ze zetten zichzelf alleen voor schut

wpDiscuz