‘W.O. II’ van Salah Edin

Salah Edin is sinds ‘Nederlands Grootste Nachtmerrie’ een belangrijke speler op de Nederlandse hiphopmarkt. Eventjes ging hij ertussenuit om het Arabische album ‘Horr’ uit te brengen, maar op 7 oktober is hij terug met zijn tweede Nederlandstalige album ‘WOII’!


De producties op het album komen van een aantal zeer getalenteerde beatmakers: Shroom, die tracks van onder meer Ghostface Killah, Busta Rhymes en Mobb Deep produceerde; Soulsearchin,’ het collectief dat beats voor onder meer Extince, U-niq en Winne maakte; en Toba, een heel getalenteerde Zweedse producer. Ook de muzikanten die een gastoptrden op WOII verzorgen zijn niet de minste: o.a. RBDJAN, Manu, Kempi, Yung C en GMB doen mee. Ten slotte maakte Salah Edins vrouw, kunstenares Esther Claus, bewerkingen van het artwork voor het album. De tour van Salah zal dus zowel een muzikale show als een kunstexpositie zijn. “De mensen zullen weer gaan praten over dit album,” aldus Salah. ‘Ik heb er echt ontzettend veel zin in.”

Om mensen extra te inspireren met zijn derde album wil hij iedereen uitnodigen voor de releaseparty van ‘W.O.II’ in combinatie met de expositie van de Goudstikkers waar het artwork van de nieuwe plaat te bewonderen is. Dat zal dan gebeuren op 1 oktober, dan zal het artwork van Salah’s album, tijdens zijn releaseparty, worden geëxposeerd in het MC Theater te Amsterdam. Er is veel tijd gestoken in de booklet van de nieuwe plaat: “Er is een team van drie mensen aan het werk gezet: een fotograaf, een illustrator en een kunstenaar. We wilden eerst een enkel doek verloten in combinatie met een prijsvraag. We hebben uiteindelijk een hele serie gemaakt en besloten om een expositie te organiseren.”

13 September

9 comments

Leave a Reply

9 Comments Aan "‘W.O. II’ van Salah Edin"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
abc
Gast
abc

dit album gaat kapot hard worden.. salah is een gek mannetje, anders dan de rest

cba
Gast

geen woorden voor, k wacht tot die ready is..

I WAITTTTTTTTTTTT SALAAAAH EDIN

moi
Gast
moi

verheug me dr op, salah is een internationale werld artiest
gooi is een vertaling van horr want volgens mij heb ik veel gemist

Peter jan rens
Gast
Peter jan rens

Hahah bij die shroom moet telkens benadrukt worden dat hij beats heeft gemaakt voor ‘amerikanen (WOW!!!!!)’. Als je zo illl bent als je jezelf doet voorkomen hoef je dat niet steeds te roepen. Je moet echt zijn beatmaker filmpje van 101 kijken, die is classic. “ik heb laatst nog het album van shaheem geproduceerd, als je die niet kent, ken je geen hiphop”. haha ik wil een shroom real life soap man. echt

groglife
Gast
groglife

je heb geslapen..shroom deed mee aan expeditie robinson 😉

Omar
Gast
Omar

Hahahah, nu je het zegt, hij was die idioot die dat wijf in haar gezicht roggelde!

John
Gast
John
okay
Gast
okay

shroom is eindbaas ga haten sukkels

Lapidus
Gast
Lapidus

Overrated vind hem echt niet de moeite waard dat zulke producers voor hem beats maken is voor mij een vraagteken zeker omdat ze de taal niet spreken vorige album was garbage veel te geforceerd zogenaamde gangster troep is al genoeg gemaakt en ook dat gezeur over Theo van Gogh etc. Gaat vervelen kinderachtig ook de manier hoe hij altijd moet shockeren voor aandacht net als nu weer w.o 2 echt een schande

wpDiscuz