🔥 DOWNLOAD HIER DE iOS APP VAN PUNA.NL 🔥

Sluiten

Adje: “Zelfs seks vind ik nu minder belangrijk dan muziek”

Op zijn kamer in het “Broedhuis vol hitjes” op IJburg heeft rapper Adje een schema hangen. Minimaal twee filmpjes per week maken, drie tracks per week opnemen, minimaal één keer in de week schrijven en elke dag joggen. “Laten we dit doen en ik beloof jullie succes! Julmar Simons” staat er onder. Het heeft de rapper geen windeieren gelegd. Zijn mixtape ‘IkkeBenSickaThan’ is sinds de release drie maanden geleden al bijna zeventigduizend keer gedownload. De opvolger ‘IkkeBenFitterThan’ is inmiddels af en komt op 1 augustus uit. Voor zijn eerste soloalbum ‘Vossig’, dat na de zomer is gepland, heeft de rapper al meer dan vijfendertig tracks gemaakt. En dan wil hij samen met zijn halfbroertjes Hef en Crooks ook nog eens ‘Boyz In Da Hood deel 2’ uitbrengen. Kortom: het gaat goed met Adje.

“Als je het zo allemaal op een rijtje zet is het erg veel,” lacht Adje vanuit zijn kamer in het huis vol muzikanten op IJburg, waar ook producer Reverse woont. “Daarom heb ik de aankomende mixtape ook ‘IkkeBenFitterThan’ genoemd. Er is niemand in de scene die op dit moment zó veel uitbrengt. Ik ben fitter dan de rest.” Qua sound zal Adje’s nieuwe mixtape niet veel verschillen van ‘IkkeBenSickaThan’: “Ik zie deze mixtape echt als een sequel op de vorige. Er zijn slechts kleine verschillen. Op ‘SickaThan’ klink ik iets bozer, heb ik wat meer agressie in mijn raps. Ik had iets van: ‘En nu is het mijn beurt!’ Op de nieuwe mixtape zit er wat meer lucht in de tracks en heb ik voor zonnigere beats gekozen. Maar ik denk dat iedereen die ‘SickaThan’ tof vond ook ‘FitterThan’ wel gaat waarderen.”

Inmiddels is Adje ook bezig aan zijn eerste soloalbum ‘Vossig’. Voor dit album, waarvan de productie volledig in handen is van zijn goede vriend Reverse, heeft de rapper enkele tientallen tracks gemaakt, waardoor hij nog flink moet gaan snijden. Ook maakte hij onlangs in samenwerking met de videomakers van Damsceaux een spetterende clip voor de remix van het nummer ‘New Shit’ met Reverse en Jayh. “Sinds een klein jaar ben ik verslaafd geraakt aan muziek maken,” vertelt Adje. “Als ik een dag of twee niet in de studio heb gezeten of heb opgetreden word ik nerveus, dan begint het te jeuken. Ik wil alleen nog maar muziek maken, verhalen vertellen. Zelfs seks interesseert me minder dan vroeger.” Op ‘Vossig’ is daarom behalve voor mensen die dicht bij hem staan, zoals zijn broertjes en Jayh, nauwelijks ruimte voor featurings: “Het moet gewoon een echt Reverse & Adje-album worden.”

Ten slotte loopt Adje met het plan rond om samen met zijn halfbroertjes Hef en Crooks ‘Boyz In Da Hood deel 2’ te gaan maken. “Ik heb lange tijd een droom gehad,’ vertelt Adje. ‘Ik zou samen met mijn broertjes door het hele land in uitverkochte zalen gaan spelen. Toen Hef en Crooks uit Streetknowledge stapten zag ik die droom uiteen spatten. Maar ik schrok ook wakker. Ik ben me meer op mijn eigen muziek gaan focussen, heb geïnvesteerd in mezelf en in mijn samenwerking met Reverse. Crooks en Hef hebben dat ieder op hun manier ook gedaan. Toen Puna ons uitnodigde voor een eenmalige hereniging vond ik dat best spannend, ik vroeg me af of we nog op hetzelfde level zouden zitten. Mijn angst bleek ongegrond. In één dag hebben we zes tracks opgenomen. Zes! Waaronder ‘Familie Boven Zaken’ en ‘Weedsong’! Toen hebben we meteen besloten dat er een vervolg op ‘Boyz In Da Hood’ moest komen. En wie weet wat daar weer van komt. Misschien komt mijn droom ooit nog wel uit. Ik bedoel: we hebben ons alle drie ontwikkeld. Een show van de nieuwe Hef, Crooks en Adje; wie wil dat niet komen zien?”

De mixtape ‘IkkeBenFitterThan’ komt uit op 1 augustus en zal dan natuurlijk via Puna.nl te downloaden zijn. Ook ‘IkkeBenSickaThan’ kan je nog altijd downloaden, klik daarvoor hier.

Geschreven door Ties Joosten, beeld door Ali Mousavi


Volg Puna.nl op Facebook, Instagram, Twitter en de Spotify Playlist.
🔥Download de Puna.nl app voor iPhone.

18 July

 
Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste hiphop nieuws met onze App.

 

 
close-link
X