Cam'Ron vertelt waarom snitchen niet zijn lifestyle is

Snitchen is altijd een gevoelig onderwerp geweest. Vooral binnen hiphop wordt vaak gemeld dat het absoluut niet kan. Rond 2004 ontstond er zelfs een campagne genaamd ‘Stop Snitching’, bestaande uit mixtapes, T-Shirts en dvd’s.

Cam’Ron z’n crew The Diplomats speelde een prominente rol in de campagne en maakte hun eigen lijn met ‘Stop Snitching’ T-Shirts. Ook Ice Cube maakt een track ‘Stop Snitchin’ op zijn album ‘Laugh Now, Cry Later’ en Lil Wayne had een nummer ‘Snitch’ op zijn eerste album uit ‘Tha Carter’ serie. The Game deed er een schepje bovenop met zijn campagne ‘Stop Snitching, Stop Lying’ bestaande uit een hele mixtape en DVD.

In 2005 werd de eerdergenoemde Cam’Ron in zijn armen geschoten in een drukke straat in Washington terwijl hij in zijn opvallende Lamborghini zat. Zowel hij, als zijn entourage die achter hem reed, hebben de schutter gezien maar iedereen weigert mee te werken aan het politie onderzoek en tot op de dag van vandaag is de dader niet gepakt.

De rapper uit Harlem was op bezoek in de Nightly Show om het onderwerp te bespreken en hij blijft bij zijn standpunt uit 2007. Toen zei hij in een interview met 60 Minutes op CBS dat als zijn buurman een seriemoordenaar zou zijn, hij alleen zou verhuizen maar niets tegen de politie zou zeggen.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

17 April

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.