Chance the Rapper schrijft geschiedenis door 3 Grammy’s te winnen

chance-the-rapper-59th-grammy-awards-show

Gister was het weer tijd voor de 59e Grammy Awards. Chance the Rapper was voor maar liefst 7 Grammy’s genomineerd: Best New Artist, Best Rap Album, Best Rap Performance, Best Rap/Sung Performance, Best Rap Song. Voor Best Rap Song was hij genomineerd voor de tracks No Problem, Ultralight Beam en Famous. Uiteindelijk ging hij met de 3 Grammy’s, Best Rap Performance voor No Problem, Best Rap Album voor Colouring Book en Best New Artist naar huis.

Voor het eerst dit jaar kwamen streaming-only releases ook in aanmerking voor de nominaties van de Grammy Awards. Zonder deze nieuwe regel zou Chano niet eens genomineerd zijn. Ondanks hij dus zijn album Colouring Book nooit te koop heeft aangeboden, heeft deze wel een Grammy gewonnen. Chance is de eerste die met streaming-only releases een Grammy mee naar huis neemt en schrijft hiermee geschiedenis.

De Chicago-rapper neemt de tijd om zijn speech te houden, waarin hij God en zijn mensen bedankt. Ondanks de muziek begint te spelen en de rapper zijn speech moet stoppen, gaat hij gewoon door. “Oh I’m gon’ talk, ya’ll can play the music if you want”, gaat de rapper door.

Beyoncè ging dit jaar naar huis met de Grammy’s Best Urban Contemporary Album voor haar album Lemonade en Best Music Video voor Formation. Haar zus Solange ging naar huis met de Best R&B Performance voor Cranes In The Sky. Hotline Bling van Drake ontving 2 Grammy’s voor Best Rap/Sung Performance en Best Rap Song en Best R&B Song ging dit jaar naar Lake By The Ocean van Maxwell.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

13 February

0 comments

Leave a Reply

Laat als eerste een comment achter

avatar
500
 
wpDiscuz