Deense producer klaagt Fetty Wap aan om de beat van Trap Queen

fetty wap jimmy choo
Trap Queen betekende de doorbraak voor Remy Boyz rapper Fetty Wap, maar het lijkt er nu op dat die track hem flink wat geld kan gaan kosten. Volgens TMZ is er een Deense producer, genaamd Lazar Lakic, die claimt dat hij de exclusieve rechten bezit van Fetty Wap’s Trap Queen beat. In 2014 zou Lakic de rechten van een nummer Hello gekocht hebben bij Tony Fadd, de producer van Trap Queen, die vrijwel diezelfde beat heeft gebruikt voor de hitsingle Trap Queen.

Een maand nadat het nummer opnieuw werd uitgebracht door 300 Entertainment, zocht Fadd weer contact met Lazar Lakic. Hij wilde de rechten van het nummer Hello en dus ook de beat terug kopen, maar Lakic weigerde. Nu, bijna twee jaar later, is de track alleen in de VS al vier keer platina gegaan en eist Lakic een schadevergoeding. Daarnaast wil hij dat de verkoop van de single stopt en dat alle fysieke singles vernietigd worden.

De advocaat van Fetty heeft al laten weten dat zij de schade gaan verhalen op producer Fadd mocht Lakic de rechtszaak winnen. De rapper uit New Jersey heeft de beat namelijk gekocht van Fadd in de veronderstelling dat hij de rechthebbende was en dat is tevens vastgelegd in hun contract.

29 September