Je zou toch stoppen met rappen?

Rappen is een kunstvorm die een zekere houdbaarheidsdatum kent. De meeste rappers zullen niet tot een normale pensioenleeftijd bezig blijven met het maken van hiphop.

Tegelijkertijd staan rappers erom bekend, dat als ze eenmaal in de muziek zitten, ze er niet zomaar mee kunnen stoppen. Alleen voor alles is een tijd, zo ook om te stoppen met rappen.

We zagen dat Juicy J op twitter had gezegd dat hij wellicht stopt na zijn album ‘THC’.

Reden genoeg om op te zoeken welke artiesten allemaal ooit hebben gezegd te stoppen met rappen, maar dit niet deden.

De bekendste is Jay Z. Na ‘The Black Album’ in 2003 gaf hij aan te stoppen met rappen. Hij was daarmee ook één van de eerdere rappers die met pensioen wilde gaan. Dit deed hij natuurlijk niet, want 3 jaar later kwam hij terug met het album ‘Kingdom Come’. Zelfs tot op de dag van vandaag houdt hij zich bezig met het maken van muziek.
giphy (1)

Fresku hoort ook bij het lijstje. Op zijn laatste album gaf hij aan te gaan stoppen met rappen. Op de track ‘Keuzes’ rapt hij de lines: ‘ik maak het makkelijk voor iedereen ik stop met rappen, nu ga ik voor m’n dochter vechten‘.


Inmiddels weten we dat Fresku dit jaar nog een nieuwe album zal uitbrengen. Meer daarover kun je lezen in het interview dat met hem deden.

Ook RBDJan gaf ooit aan te stoppen met rappen. In 2013 tweette hij dat hij een einde zou maken aan zijn carrière. Toch verscheen ook hij eind 2014 met nieuw luistermateriaal. Hij sprong namelijk samen met Sepa op de track ‘Nieuwe Dag‘.

maxresdefault

In oktober 2010 gaf Kid Cudi aan MTV aan te stoppen met rappen. Ik ben er klaar mee, ik krijg er geen voldoening uit. aldus Cudi. Nog geen 12 dagen later bracht hij zijn album ‘Man On The Moon II’ uit. Sindsdien heeft hij nog 3 projecten uitgebracht waaronder het album ‘Satellite Flight: The Journey to the Motherland’.
tumblr_mkcbsiVrYX1r6dk8qo1_500

Waka Flocka Flame gaf in juli 2011 aan dat hij zou stoppen met rappen. ‘Ik ben het leven als artiest helemaal zat en zou liever bij WallMart werken dan rappen.‘ aldus Waka. Binnen 3 maanden bracht hij alweer een nieuwe mixtape uit, dus stoppen zat er niet echt in. Momenteel is Waka dan ook nog steeds bezig met muziek.
waka flocka flame

In april 2012 vertelde Nicki Minaj aan Tim Westwood dat ze zou stoppen met rappen. Ze dacht er serieus over na om een einde te maken aan haar carrière. Ook dit hield niet stand, want 5 maanden later bracht ze haar single ‘The Boys’ uit. Vervolgens ging ze weer aan de slag met verscheidene projecten.
giphy

Op 5 september 2012 was het tijd voor Lupe Fiasco om zijn carrière te ‘beëindigen’. Hij gaf aan dat hij niet meer kon omgaan met de game en dat hij zou stoppen. Zo’n 20 dagen later dropte hij ‘Food & Liquor II: The Great American Rap Album Pt. 1’.
tumblr_mno5ktJQNu1qelcifo1_400

Azealia Banks gaf in 2012 aan dat ze wilde stoppen met rappen. Ze vond het namelijk te makkelijk en erg onvrouwelijk. Echter heeft ze deze ‘onvrouwelijkheid’ aangehouden, want stoppen met muziek maken zat er voor haar namelijk niet in.

tumblr_mneqgigrWm1ra8ux4o2_r1_500

De, uit Miami afkomstige, rapper SpaceGhostPurpp kondigde in 2013 voor de tweede keer aan te stoppen. Hij werkte eerder intensief samen met A$AP Mob en had ook een aantal producties op de mixtape ‘Live.Love.A$AP‘. Deze samenwerking liep tot een einde en toen gaf hij al aan te stoppen met rappen. Hij pakte het weer op en eind 2013 kondigde hij opnieuw z’n ‘pensioen’ aan.
spaceghostpurpp

23 February