Lowlands was springen bij New Wave, lekker gaan bij Kendrick en even opladen bij Music State

Ondanks het traditionele wisselvallige weer in Nederland hadden de bezoekers van één van de bekendste festivals van Nederland mazzel. Lowlands en zijn bezoekers genoten van een zonovergoten terrein en het festival bevatte, op muziekgebied, voor ieder wat wils.

Voor een deel van de bezoekers kwam het hoogtepunt van het weekend al snel. Zaterdagmiddag om twee uur stroomde de Alpha tent vol voor niemand minder dan Rico & Sticks. Ze speelden daar een uur lang hun show ‘Opgezwolle Tot Nu’ en daar keek het publiek zichtbaar naar uit. Na 15 in de Nederlandse hiphop scene hebben de mannen een indrukwekkende lijst aan bangers gemaakt en dat merk je. Het publiek kon geen moment stil staan en vooral klassiekers als ‘Verre Oosten’, ‘Strik Je Veter’ en ‘Hoedenplank’ ging het dak eraf. Om de show een extra dimensie te geven hadden de mannen enkele gasten uitgenodigd. Zo waren Jiggy Djé en Winne aanwezig voor een blokje Great Minds en was Typhoon er om de tent af te breken.

Later op de dag was het de beurt aan de Jeugd van Tegenwoordig. Zoals verwacht liep de Alpha tent snel vol en ook het terrein rondom de tent werd gevuld door bezoekers die De Jeugd wilde zien knallen. De fans kregen waar ze op hoopten, namelijk een aaneenschakeling van hits en een show gevuld met humor. Ze kregen zelfs wat extra’s; De Jeugd liet hun nieuwe single ‘M.A.N.O.N.’ voor het eerst horen en het publiek reageerde daar goed op. Van Watskeburt tot Get Spanish het publiek zong en rapte alles mee en genoot zichtbaar van de show. Een hoogtepunt in de show was de sit-down die vooraf ging aan het nummer ‘Buma in me Zak’. Nu is een sit-down niet zo heel speciaal meer, maar als vrijwel de hele tent naar de grond gaat, ziet dat er toch indrukwekkend uit. Ander hoogtepunt was ‘Sterrenstof’; het publiek zong het nummer letterlijk van begin tot eind uit volle borst mee en maakte de mannen op het podium bijna overbodig.

Begin dit jaar werd er op Schiermonnikoog een album gemaakt, genaamd New Wave. Maanden later zorgde dat album voor een hoogtepunt in de carrière van bijna alle deelnemers aan de plaat. De mannen mochten optreden op Lowlands en of dat nog niet genoeg was mochten ze voor de show een gouden album in ontvangst nemen. Het succes is ongekend en eindelijk zou een groter publiek de show kunnen zien. Van spanning was er geen sprake bij de jonge artiesten. Iedereen was ready en benaderde het als een gewone show. Dat was het natuurlijk niet en je merkte eigenlijk meteen dat er meer werk had gezeten in deze show. Om de beurt verschenen de artiesten op het podium om de nummers van het album te doen. Bij tracks als ‘Nog Go Zone’, Vallen in de Club’ en ‘Nigga Als Ik’ krijgen de jongens een indrukwekkende respons uit het publiek. Het hoogtepunt werd natuurlijk bewaard tot het einde. Uit alle hoeken en gaten kwamen artiesten met gouden platen in hun handen het podium op en met ongeveer vijf keer ‘Drank & Drugs’ werd de Bravo tent afgebroken.

Zondag was het tijd voor het volgende hoogtepunt van het weekend. De organisatie van Lowlands had Kendrick Lamar weten te strikken en die stelde niet teleur. Om zijn indrukwekkende show in de Melkweg te overtreffen verscheen Kendrick dit keer met een band, die ook daadwerkelijk iets toevoegde aan de show. Ook visuals op het grote scherm achter hem gaven de show iets extra’s. Kendrick deed in het eerste deel van de show voornamelijk nummers van zijn vorige album ‘good kid, m.A.A.d city’. De grootste reactie uit het publiek volgde toen hij ‘Bitch, Don’t Kill My Vibe’ inzette. De rapper uit Compton gaf een strakke show en eindigde met 3 nummers van zijn zeer goed ontvangen album ‘To Pimp a Butterfly’.

Een indrukwekkend moment volgde laat op de avond tijdens de show van Major Lazer. DJ’s Diplo, Walshy Fire en Jillionaire hadden Mr. Polska en Ronnie Flex uitgenodigd om mee te doen met hun show. De druk was hoog op het duo, want de mannen van Major Lazer gaven een energieke set weg en het publiek ging helemaal los. Mr. Polska leek echter als een vis in het water tijdens zijn Lowlands debuut en hij speelde het dak eraf. Ook Ronnie leek op zijn gemak in de kolkende Alpha tent. Hij stond inmiddels voor de derde keer op het podium dit weekend (hij stond vrijdag met Lil Kleine ook al in de Desperados area) en ging wederom tekeer.

major lazer
Foto: Jelmer de Haas

Was je telefoon leeg of had je geen bereik, was je zelf leeg of wilde je gewoon even chillen? Geen paniek, want Music State zorgde op Lowlands voor de perfecte plek om dit alles op te lossen. Tussen al het muzikale geweld door bood KPN Music State letterlijk en figuurlijk een oplaadpunt voor de bezoekers. De nieuwe stand voorzag in goede wifi, opladers voor je mobiel en zo’n 300 stopcontacten. Wel zo handig als je wil weten waar je favoriete rapper straks op het podium staat, maar je hebt geen bereik. Of als je al je vrienden kwijt bent, maar met een lege telefoon staat. Als je elkaar dan weer gevonden hebt kan je een unieke foto maken in de 180 graden selfie booth.

KPN_Lowlands_2015-0012303 KPN_Lowlands_2015-0012342 KPN_Lowlands_2015-0012360 KPN_Lowlands_2015-0012367 KPN_Lowlands_2015-0012383 KPN_Lowlands_2015-0012550 KPN_Lowlands_2015-0012580

Foto’s: Martijn Steiner Lovisa

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

3 September

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.