Adidas onderzoekt grootschalige fraude door topmanagers in China

jun 17 , 11:55 NEWS
schermafbeelding 2024 06 17 om 120641
Adidas is verwikkeld in een grootschalige fraudezaak in China, waarbij hoge managers miljoenen euro's zouden hebben verduisterd. Dit melden bronnen aan de Financial Times. De zaak kwam aan het licht door een anonieme brief van werknemers van de Chinese tak van het bedrijf, die goed op de hoogte waren van interne kwesties.
Volgens de berichten zijn bij de fraude onder andere een topmanager van de marketingafdeling en een manager van een andere afdeling betrokken. Deze managers zouden grote sommen contant geld en vastgoed hebben aangenomen van externe leveranciers, mogelijk in ruil voor het toewijzen van opdrachten. Het marketingbudget van de betrokken afdeling bedraagt jaarlijks ongeveer 250 miljoen euro.
Adidas bevestigt dat het op 7 juni een anonieme brief heeft ontvangen en dat het onderzoek doet naar de claims, samen met externe juridische adviseurs. Tot nu toe zijn er nog geen werknemers op non-actief gesteld.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

China is een cruciale markt voor Adidas, het op een na grootste sportmerk ter wereld. Ondanks de uitdagingen van de afgelopen jaren, voornamelijk door langdurige coronalockdowns, verwacht het bedrijf dit jaar een aanzienlijke omzetgroei in het land. Voor de pandemie was China de sterkst groeiende en zeer winstgevende markt voor Adidas. In het laatste kwartaal van vorig jaar zag Adidas al een sterke opleving in de verkoop van sportschoenen en kleding.
Adidas benadrukt dat het zich in elke markt aan de regels en ethische normen houdt en blijft vastberaden om transparantie en integriteit in alle bedrijfsactiviteiten te waarborgen terwijl het onderzoek wordt voortgezet.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 07 16 om 115108

'Quincy Promes laat met cryptische boodschap weer van zich horen en lijkt te hinten op terugkeer naar Spartak Moskou'

NEWS jul 16, 11:50
schermafbeelding 2024 07 16 om 140147

Oud-kickbokser Alistair Overeem in opspraak na heftige uitspraken over zijn dochter

NEWS jul 16, 14:37
mocro maffia taxi videoland

Veelbelovende trailer Mocro Maffia laat zien hoe Taxi gekidnapt in de Sahara van Marokko belandt

NEWS jul 16, 12:00
yamal

17-jarige Lamine Yamal viert EK winst met de onthulling van zijn vriendin

NEWS jul 16, 18:26
schermafbeelding 2024 07 16 om 125035

Argentinië onder vuur voor het zingen van racistische liederen na winst Copa America

NEWS jul 16, 13:00