Advocaat Quincy Promes legt uit: 'Promes wil geen Russisch paspoort als hij daarmee Nederlandse paspoort kwijt raakt'

jan 16 2023, 16:28 NEWS
Schermafbeelding 2023 01 16 om 152115
Het lijkt steeds minder realistisch dat Quincy Promes een Russisch paspoort krijgt. De Spartak Moskou aanvaller heeft via zijn advocaat Robert Malewicz laten weten dat hij zijn Nederlands paspoort niet kwijt wil. Daar zou hij namelijk afstand van moeten nemen als hij een Russisch paspoort zou krijgen. De advocaat benadrukt dat het initiatief daarvoor nooit vanuit Promes is geweest.
Verschillende media in Rusland meldden vorige maand dat Promes de Russische nationaliteit zou willen hebben. Hiermee zou hij namelijk uitlevering bij een eventuele veroordeling voorkomen. Rusland levert namelijk geen onderdanen uit. Promes is al een tijdje verwikkeld in een strafzaak, waarbij hij verdacht wordt van poging tot moord op zijn neef. Het Openbaar Ministerie kwam vorige maand ook met de aantijgingen dat Promes betrokken zou zijn bij de diefstal van vierhonderd kilo cocaine.
De advocaat van Promes legde het een en ander uit aan het AD: "Er zijn mensen in zijn omgeving die dat idee van een Russisch paspoort verkend hebben, maar niet op initiatief van Promes. Het gaat erom dat hij met een Russisch paspoort makkelijker mee zou kunnen op trainingskampen buiten Rusland. Nu moet dat allemaal nog met een visum. Maar Promes wil sowieso geen Russisch paspoort als hij daarmee zijn Nederlandse paspoort kwijt zou raken. Het heeft er dus niks mee te maken dat hij denkt niet uitgeleverd te hoeven worden. Dat is toch al niet aan de orde, want Rusland en Nederland werken op dit moment niet meer samen bij verzoeken tot uitlevering. In die zin helpt een Russisch paspoort dus niks."

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 02 13 om 124308

Hakim Ziyech verkoopt gigantische villa in Vinkeveen met miljoenen winst

NEWS feb 13, 12:27
schermafbeelding 2024 02 13 om 133715

Bizzey heeft een duidelijke boodschap voor inbrekers: "Als je monnie nodigt hebt, vraag me gewoon lief"

NEWS feb 13, 13:19
schermafbeelding 2024 02 13 om 172436

Iggy Azalea maakt haar ex Playboi Carti belachelijk met foto in string: "Who wore it better?"

NEWS feb 13, 17:08