Advocaat van Young Thug gearresteerd tijdens rechtszaak en veroordeeld tot twintig dagen cel

jun 11 , 10:56 NEWS
young thug1 2
Brian Steel, de advocaat van Young Thug, moet de gevangenis in nadat hij de rechter en aanklagers beschuldigde van een ongepast privégesprek met de kroongetuige. Toen de rechter vroeg aan Steel via welke bron hij van dit gesprek afwist, weigerde hij te antwoorden. Daarvoor besloot de rechter hem te straffen en nu moet hij 20 dagen de gevangenis in. 
Young Thug is de hoofdverdachte in de beruchte YSL RICO-case en werd in mei 2022 samen met 27 anderen aangeklaagd. In de aanklacht werd beweerd dat de rapper en de 27 anderen verdachten lid zijn van een gewelddadige criminele straatbende in Atlanta. De aanklagers beweren dat Young Thug het hoofd is van deze 'bende,' de Young Slime Life-groep, en beschuldigen de rapper van onder andere criminele afpersing.
Young Thug en zijn advocaten claimen aan de andere kant dat YSL alleen een record label is en de aanklagers de rapteksten van Thug niet kunnen gebruiken als bewijs, aangezien zijn lyrics als artistieke expressie moeten worden gezien.
De zaak ging vorig jaar november van start en is met een duur van 6 maanden nu al de langste zaak in de geschiedenis van Georgia. Afgelopen maandag was de 88e ‘testimony-day’ en de zaak gaat zeker nóg verder uitlopen. Tijdens deze zitting werd rechter Ural Glanville geconfronteerd door Young Thug zijn advocaat Steel over het privégesprek die Glanville en de aanklagers maandagochtend hadden met Kenneth Copeland, lid van YSL en kroongetuige in de zaak. Steel zou naar eigen zeggen inhoudelijke informatie over het gesprek hebben ontvangen. Daaruit claimt Steel dat Copeland, beter bekend als 'Lil Woody door het gesprek werd aangezet om zijn weigering van meewerking te heroverwegen.
“How did you come upon this information? Who told you?” Vroeg rechter Glanville. Toen Steel weigerde te antwoorden, en beweerde dat het in strijd was met de bescherming van advocaten, beval de rechter om hem te arresteren. Later die avond legde Glanville de advocaat een straf op van 20 dagen cel in de Fulton County Jail. Steel gaat deze straf verdeeld uitzitten over 10 weekenden.
Steel is het niet met de beslissing van de rechter om hem te straffen en gaat in beroep. Zijn vrouw is ook advocaat en die gaat hem bij staan in zijn beroep. Ook vroeg hij om bij een mislukking van zijn beroep de tijd uit te mogen zitten in Fulton County, daar waar Young Thug momenteel wordt vastgehouden. Hiermee is de rechter akkoord gegaan. Zo krijgt de advocaat de mogelijkheid om in de gevangenis samen met zijn cliënt verder te werken aan de zaak.

AANBEVOLEN VIDEO:

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2023 10 28 om 120324

Boef komt niet van villa in Almere af dus haalt hij gigantisch bedrag van de vraagprijs af

NEWS jun 19, 10:55
schermafbeelding 2024 06 19 om 130706

Marokkaanse en Spaanse voetbalfans keren zich tegen Lamine Yamal wegens "provocerende" voetbalschoenen

NEWS jun 19, 12:30
schermafbeelding 2023 07 26 om 162403 64c12c935611b 665ef73d3491e

Bondscoach Didier Deschamps bevestigt operatie van Kylian Mbappé

NEWS jun 19, 10:40
schermafbeelding 2024 06 19 om 140438

Ajax wilde Elia naar Amsterdam halen, maar hij was ervan overtuigd dat hij dat niet zou overleven

NEWS jun 19, 12:55
mbappe nose

Mbappé verschijnt eerder dan verwacht terug op het trainingsveld, laat masker achterwege en laat zien hoe zijn neus eruitziet

NEWS jun 19, 19:45