Amsterdam Open Air Festival vreest voortbestaan door nieuwe regelgeving Gemeente Amsterdam

mrt 22 , 11:51 NEWS
schermafbeelding 2024 03 22 om 125309
Sinds de Coronacrisis zien we het ene na het andere festival sneuvelen en het lijkt erop dat het er nog wel meer kunnen worden. Vandaag is het Amsterdam Open Air dat zich uitspreekt.
Gisteren kwam via BOOS het nieuws naar buiten dat het bedrijf achter OH MY! Festival faillissement gaat aanvragen en dat het festival niet meer terugkomt. In de tijd daarvoor viel het doek al voor o.a. WOO HAH!, La Vida Loca, Icons Live, Werfpop en Psy-Fi. 
Er liggen verschillende redenen aan ten grondslag, zo kregen sommige organisaties de financiën niet op orde na de schade van de pandemie. Verder kregen niet elk festival het voor elkaar om genoeg kaarten te verkopen en liepen daarnaast ook nog eens de kosten van materiaal en personeel enorm op.
Op landelijk niveau kwamen er ook strengere maatregelen op gebied van duurzaamheid en veiligheid. Dit zorgt al een aantal jaar voor hoge, onvoorziene kosten bij de verschillende feesten. Amsterdam doet er dit jaar wederom een schepje bovenop en eist nog meer op het gebied van veiligheid. Directe aanleiding daarvoor is de steekpartij op het Solid Grooves Festival in Amsterdam, waar de 21-jarige Jimmy Schepers werd doodgestoken. 
Naast dat festivals ruim van te voren hun veiligheidsplan moeten laten goedkeuren door de gemeente is ook de kaartverkoop aan de deur verboden door de gemeente. Vergunningen worden ook minder snel afgegeven. Terwijl voorheen nog alles op alles gezet werd om een festival door te laten, wil Burgemeester Halsema nu dat er eerder nee gezegd wordt.
Bovenop dit alles heeft de Gemeente Amsterdam aangekondigd dat ze het evenementenbeleid in de stad opnieuw gaan vormgeven. Ze hebben daarvoor de hulp ingeschakeld van bewoners die op een speciale bewonersavond mee kunnen praten over het beleid. De organisatie van Amsterdam Open Air vreest dat de nieuwe regelgeving hen (en andere Amsterdamse festivals) de kop kan kosten. 
In de oproep voor de bewonersavond valt ook te lezen dat er al gesprekken zijn geweest met de evenementensector. Wellicht dat Open Air op basis daarvan al een idee heeft waar het heen gaat, want aan hun bericht op Threads te zien vrezen ze voor het voortbestaan. Overigens is de aanmelding van de bewonersavond gesloten vanwege de grote belangstelling.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 04 15 om 164634

Rico Verhoeven heeft Glory uitgespeeld en denkt dat hij Anthony Joshua aankan: “Hoe cool zou dat zijn”

NEWS apr 15, 17:36
shutterstock 1521550598

Ajax moet ‘leven beteren’ dreigt hoofdsponsor Ziggo: “Zou best kunnen zijn dat wij er niet zoveel trek meer in hebben”

SPORTS apr 15, 10:38
schermafbeelding 2024 04 15 om 175021

Spaanse rapper Morad voor zes maanden de cel in

NEWS apr 15, 17:44
schermafbeelding 2024 04 15 om 143055

Opnieuw is er een referencetrack voor Drake opgedoken, dit keer van Lil Yachty

NEWS apr 15, 14:07