Assistent-scheidsrechter stort door bizarre omstandigheden neer op het veld tijdens Copa America-wedstrijd

jun 26 , 10:49 NEWS
schermafbeelding 2024 06 26 om 113303
Afgelopen dinsdag speelden Canada en Peru een onderlinge wedstrijd in de tweede speelronde van de Copa América. Deze wedstrijd kreeg een eigenaardige wending toen één van de officials van de wedstrijd ineens in elkaar stortte.
De Copa-América van 2024 wordt gespeeld in veertien verschillende steden in Amerika. De wedstrijd van Canada tegen Peru werd gespeeld in de staat Kansas en de speelomstandigheden waren op ze zachts gezegd niet best. Kansas ligt in het midden van Amerika en kampt op dit moment met extreem weer. Door hoge temperaturen dik boven de 30 graden en een hoge luchtvochtigheid was het zó heet, dat de assistent-scheidsrechter het niet langer meer volhield.
Hunberto Panjoj zakte aan het einde van de eerste helft in elkaar als gevolg van dit tropische weer. De doelman van van Canada, Maxime Crépeau, handelde erg snel waardoor de medische staf er op tijd bij was. De official uit Guatemala werd vervolgens aan de zijlijn behandeld en was al snel weer te been. Maar voor de zekerheid werd de man toch op een brancard afgevoerd. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning in het voordeel van Canada.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

De Verenigde Staten wordt op dit moment getroffen door hittegolven die zorgen voor deze extreme temperaturen. Meerdere spelers hebben al hun onvrede en zorgen over de omstandigheden geuit. Zo gaf de Uruguayaanse FC Barcelona-speler Ronald Araujo eerder al aan dat hij enorm duizelig werd na het duel van Uruguay tegen Panama.
Bovendien is het weer niet het enige waar men ontevreden over is. De meeste stadions waarin wordt gevoetbald zijn normaliter de thuisbasis van verschillende NFL-teams. In deze Football-competite wordt er gespeeld op velden van astroturf, een soort kunstgras. Deze velden werden vlak voor de Copa vervangen door echt gras, alleen kwamen deze nieuwe velden niet echt goed uit de verf. "Het leek op een springplank, zoals de bal opsprong, klaagde doelman Emiliano Martinez na afloop van het openingsduel van Argentinië. "Ze wisten zeven maanden geleden al dat deze wedstrijd gespeeld zou worden en een paar dagen geleden vervingen ze pas het gras", klaagde de Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni.

A new shocking shot in Copa America 2024 😳 Assistant referee Humberto Bangog collapses due to high temperature and faints during the Canada-Peru match. 😨 The Canadian goalkeeper was the first to notice this, and ran to help the referee, then shouted for help from the medical…

Image
24
Reply

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2023 08 16 om 170547

Ronnie Flex viert succes met villa van ruim een miljoen

NEWS jul 23, 10:47
shutterstock 2205903191

Europese competities en spelersvakbond zijn het zat en slepen FIFA voor de Europese Commissie

NEWS jul 23, 12:44
schermafbeelding 2024 07 22 om 213930

Mustard, Ella Mai en Roddy Ricch flippen 911 van Wyclef Jean en Mary J. Blige op nieuwe track One Bad Decision

MUSIC jul 22, 21:31