Beyoncé en Jay-Z aangeklaagd voor onrechtmatig gebruik van sample in Break My Soul

mei 23 , 10:59 NEWS
maxresdefault
Beyoncé en Jay-Z zijn aangeklaagd voor het gebruik van een sample op het nummer ‘Break My Soul’. Een groep genaamd ‘Da Showstoppaz’ beweren dat Beyoncé onrechtmatig het nummer ‘Release A Wiggle’ uit 2002 heeft gesampled.
Voor de single samplede Beyoncé de nummers Show Me Love van Robin S. en Explode van Big Freedia. Laatstgenoemde nummer zou echter gebaseerd zijn op het nummer van Da Showstoppaz. De groep afkomstig uit New Orleans klaagt Beyoncé, Big Freedia en Sony Music aan voor het erkennen van de fout en ze willen hiervoor gecompenseerd worden.
Het nummer ‘Break My Soul’ kwam al in 2022 uit, maar de groep Da Showstoppaz maakt er nu pas een zaak van omdat ze pas vorige maand geïnformeerd waren over de gebruik van de sample. Ze zouden in eerste instantie contact gezocht hebben met de betrokkenen, maar Beyoncé weigerde de groep als medeschrijvers te noteren.
Break My Soul was de lead single van het album Renaissance en heeft op Spotify alleen al meer dan 450 miljoen streams. Jay-Z wordt in de rechtszaak genoemd omdat hij samen met The Dream meeschreef aan het nummer.