Boef haalt uit naar mainstream media na gebrek aan aandacht voor bijzondere mijlpaal: “Als ik een blanke artiest was geweest…”

mei 24 , 11:43 NEWS
schermafbeelding 2024 02 21 om 100606jpg 65d5bdaf06cf3
Boef zijn relatie met de Nederlandse media is al zijn hele carriere geen goed huwelijk. Deze week werd bekent gemaakt dat Boef als eerste Nederlandse artiest/rapper honderd gouden of platina platen op zijn naam heeft staan. Ondanks dat dit een serieuze prestatie is, ontvangt de rapper hier maar weinig aandacht voor in de mainstream media.
Gisteren liet een trouwe fan aan Radio 538 weten dat Boef deze mijlpaal behaald heeft, maar daar leek ook de radiozender niet van onder de indruk. Een medewerker reageerde namelijk met de tekst: "Wie is Boef?" De fan stuurde dit door naar de rapper en Boef deelde dit vervolgens op zijn Instagram verhaal. "Zouden jullie Radio 538 even kunnen vertellen wie Boef is?", schrijft Boef bij de het screenshot. "Ik denk dat ze niet willen erkennen dat ik de scéne gesloopt hebt, het doet ze teveel pijn."
Ondanks excuses van 538 heeft Boef een nieuwe story gemaakt waarin hij zijn frustratie over de Nederlandse media eruit gooit. "Dan haal ik laatst een hele zieke mijlpaal als eerste Nederlandse artiest/rapper," vertelt Boef in de video. "En dan blijft de hele media stil. Het interesseert ze geen ene moer. "Maar als Boef door rood licht loopt, pohh." De rapper benadrukt hiermee dat hij alleen bij negatieve dingen in de media voorkomt, zelfs bij de kleinste 'incidenten.'"En dan denk ik bij mezelf", vervolgt Boef. "Als ik gewoon een blanke Nederlandse artiest was, had de hele media volgestaan en had elke talkshow het erover. Maar bij Boef?"
Deze uitspraak van Boef komt niet volledig uit de lucht vallen. Een recent voorbeeld hiervan dateert terug naar februari dit jaar, toen zanger Flemming als 'eerste' artiest in Nederland een diamanten plaat mocht ontvangen. Hiervoor kreeg hij de volledige aandacht van bijna alle Nederlandse mediakanalen. "Flemming heeft als eerste artiest in Nederland een diamanten plaat gekregen," schreef de NOS bijvoorbeeld. Echter waren Frenna en uitgerekend Boef de Nederlandse zanger voor en kwamen al eerder in aanmerking voor een diamanten plaat. Alleen dit was nergens in de mainstream media te lezen.  

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2023 05 14 om 103351

Moordenaar van Pop Smoke is na vier jaar jeugdgevangenis al op vrije voeten

NEWS jun 24, 14:12
Netflix Hacks

Netflix denkt aan gratis abonnement met reclame

NEWS jun 24, 16:31