Dakloze man vindt portemonnee met 2.000 euro en brengt het naar de politie: "Ik slaap en eet op straat, maar lever het gewoon in"

jun 23 , 22:35 NEWS
schermafbeelding 2024 06 23 om 221729
De politie in Amsterdam heeft vandaag een opmerkelijk verhaal gedeeld. Vanmorgen kwam de dakloze Hadjer Al-Ali zich melden. Hij had toen hij blikjes zocht in een stilstaande trein een portemonnee gevonden met daarin bijna 2000 euro. In plaats van het in zijn zak te steken is hij met de goedgevulde portemonnee naar het politiebureau gegaan.
Al-Ali is al anderhalf jaar dakloos. Zoals hij dagelijks doet gaat hij vandaag ook alle prullenbakken langs op zoek naar lege flesjes en blikjes voor statiegeld. Tot zijn verbazing ziet hij tussen een treinbank een half open portemonnee liggen. “Hij lag een beetje open, ik zie er heel veel geld inzitten”, vertelt hij aan het AD.
Hij heeft zonder een moment te twijfelen de portemonnee gepakt en is naar het dichtstbijzijnde politiebureau gelopen. Daar blijkt dat het om 1970 euro ging. Op het politiebureau snapten ze er in eerste instantie helemaal niks van. “Die mevrouw was bijna in tranen. Maar ja, ik weet niet van wie dit geld is. Misschien heeft iemand gespaard voor zijn kindje, misschien is het van iemand die het heel hard nodig heeft”, legt Al-Ali uit.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

De politieagente roept uiteindelijk de chef erbij. Samen geven ze hem een cadeaubon en een onderscheiding voor zijn eerlijkheid. “Ik ben heel spiritueel, ik ben niet gelovig. Voor mij is iedereen welkom en mag geloven wat hij wil. Maar nu denk ik nog meer dat het universum een plan heeft voor mij.”
Al-Ali gelooft dat soms dingen gewoon zo moeten zijn. “Wie weet heeft degene van het geld wel een baan voor mij, of heeft hij een pand waar ik kan wonen. Je weet het nooit.”

HET LAATSTE NIEUWS