Deel van de jury per ongeluk herkenbaar in beeld bij rechtszaak Young Thug, woedende rechter neemt maatregelen

nov 30 2023, 12:03 NEWS
schermafbeelding 2023 11 30 om 130653
De langverwachte rechtszaak tegen Young Thug, wiens echte naam Jeffery Williams is, is momenteel aan de gang in een rechtbank in Atlanta, Georgia, na bijna een jaar van vertragingen. Thugger werd in mei 2022 gearresteerd en aangeklaagd in een omvangrijke RICO-aanklacht, samen met 27 andere beklaagden, waarin ze beschuldigd worden van betrokkenheid bij een criminele straatbende. De aanklagers beweren dat YSL een bende is en verantwoordelijk is voor verschillende gewelddadige misdaden, waaronder moorden, schietpartijen, autodiefstallen en afpersing.
Young Thug zelf blijft volhouden dat YSL slechts zijn platenlabel is - Young Stoner Life, en ontkent betrokkenheid bij criminele zaken . Zo ontstond er verwarring over een sms waarin Thugger zei "YSL Rule the world kid. 24m on a nigga head…". De aanklagers zouden dit gelezen hebben als een beloning voor de dood van iemand. De advocaat van Young Thug verklaarde vervolgens dat zijn client slechts verwees naar de veelbesproken diamant in het voorhoofd van Uzi. Daarnaast claimt Young Thug dat de criminaliteit waar hij over rapt slechts als verslag gezien moet worden van wat hij om zich heen heeft gezien. Ook liet hij weten dat bepaalde aspecten rondom zijn persoon verkeerd geïnterpreteerd worden. Zo verklaarde hij dat de Thug in zijn staat voor 'truly humble under God' en dat Pushing P voor Pushing Positivity staat.
Tijdens de derde dag van het proces is er opnieuw ophef ontstaan. Rechter Ural Glanville heeft de media opgeroepen om niet langer opnames te maken, nadat een video per ongeluk de jury had getoond. De rechter sprak de rechtbank aan over "veiligheidskwesties" nadat een "onopzettelijke" opname van de jury online was verschenen. De advocaten in de zaak werden door de rechter bijeen geroepen voor een privé gesprek. Hoewel aanvankelijk de reden voor de vergadering onduidelijk was, meldde juridisch verslaggever Meghann Cuniff dat op pagina's als No Jumper sommige mensen juryleden identificeerden, wat als een schending van de beveiliging werd beschouwd. Er werd gesuggereerd dat vervangende juryleden degenen zouden kunnen vervangen van wie de identiteit was geschonden.
Terwijl er hier en daar gesproken wordt over een mistrial zoals bij YNW Melly, werd al snel duidelijk dat dat niet ging gebeuren. De advocaat van Young Thug, Brian Steel, vroeg tijdens de eerste dag van het proces al om het proces nietig te laten verklaren. Steel bekritiseerde de opening statements van de aanklager, omdat er bewust bewijs achter gehouden zou zijn en hij sprak daardoor over "opzettelijk wangedrag". Zijn verzoek werd echter afgewezen.

This after sites like @NoJumper posted video that shows some of the jurors and wrote, "Fans on Social Media Are Already Identifying Jury Members in Young Thug's Trial After Cameras Accidentally Revealed Their Faces." The 30-minute old post already has 4,300 likes.

Shaddi Abusaid
Shaddi Abusaid
@ShaddiAbusaid

YSL trial: Judge Glanville is meeting w/ all of the attorneys in chambers. Something’s going on

4.2K
Reply