Dit is hoe Thierry Baudet rappers en hiphop gebruikt om stemmen te winnen

mrt 13 2023, 18:00 NEWS
schermafbeelding 2023 03 13 om 204357
15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de waterschappen. Belangrijk om te weten bij die verkiezingen is dat de Provinciale Staten kiezen wie er in de Eerste Kamer komen. Terwijl alle partijen campagne voeren op hun eigen manier (VVD kiest er bijvoorbeeld voor om continue iedereen die links is te demoniseren) doet Thierry Baudet dat op een zeer opvallende manier. De fractievoorzitter van de FVD zet op dit moment heavy in op social media en jongeren. Dit doet hij door volop aanwezig te zijn op TikTok en Instagram en hij weet precies wie hij hiervoor moet benaderen.; rappers en hun fans.
In eerste instantie lijkt het een vreemde combinatie; Thierry Baudet en hiphop of rappers, maar de Corona pandemie heeft de twee dichter bij elkaar gebracht. Vanuit de hiphop was er veel kritiek op het Corona-beleid en werd er zelfs regelmatig hardop getwijfeld aan de echtheid of ernst van de pandemie. Namen als Kosso, Bizzey, Nino, Jebroer en Yes-R spraken zich hardop uit tegen de manier waarop er met Corona omgegaan werd. Door de kritiek werden politici als Wybren van Hagen en Thierry Baudet immens populair bij veel jongeren.
De kritiek op het Corona-beleid zorgde ervoor dat mensen vergaten wat Baudet en andere FVD'ers in het verleden allemaal gezegd hebben. Men lijkt vergeten dat hij en zijn nummer 2 Yernaz Ramautarsing IQ koppelden aan afkomst of dat Baudet 'angst' heeft voor homeopathische verdunning door immigratie. Ook kwamen er al meerdere malen screenshots van racistische app-groepen van de FVD naar buiten, maar ook dat interesseert de jongeren niet meer omdat de mening van Baudet over Corona zo aansluit op die van hun.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Het begon met de video waarin Baudet een boot bestuurt met Marbella van Dopebwoy als begeleidend nummer. Hij wist gelijk dat hij iets gevonden had en gebruikt sindsdien regelmatig muziek van artiesten als Lijpe, Boef en zelfs De Jeugd van Tegenwoordig in zijn video's. Op het moment dat hij de engagement zag en van wie die reacties kwamen wist hij wat hij moest doen. De volgende stap was om daadwerkelijk samen te werken met de artiesten.
De eerste persoon bij wie hij terecht kwam is Kosso. De rapper uit Limburg is altijd erg vocaal geweest over zijn mening. Ook was Kosso onderdeel van de "Ik doe niet meer mee" campagne, waar Famke Louise het gezicht van werd door haar verhaal bij Jinek. Baudet en Kosso laten weten dat ze samen gesport hebben en dat er een video over op het kanaal van Kosso zal verschijnen.
Het blijft echter niet bij een sportvideo, want hij heeft zelfs een track opgenomen en daarbij komt de volgende rapper in beeld. Hij werkte samen met Skiezo aan de video die eerder vanavond uitgekomen is. De track gaat over de zogehete Cancel Cultuur. De oud-DHC rapper is altijd al maatschappijkritisch geweest en bracht in 2021 nog het nummer QR Code uit. In de video van QR Code gebruikt Skiezo beelden van Baudet.
In zijn laatste trucje betrekt hij Boef en Lil Kleine. In de video op zijn socials luistert hij in de auto naar Herinnering van de twee rappers en vraagt vervolgens of hij met ze moet samenwerken. Hij heeft het voor elkaar dat Boef en Kleine beide positief reageren en vraagt ze vervolgens om 'een whiskytje te klappen' en 'plannen te smeden'.
Al dit soort posts en de reacties van de artiesten zorgen voor een gigantisch bereik voor de omstreden politicus en zal hem en zijn partij waarschijnlijk wel wat extra stemmen opleveren. Als je besluit te gaan stemmen woensdag denk dan goed na of je wil stemmen op de man die vier Marokkaanse mannen beschuldigde van het lastig vallen van 'twee vriendinnen' terwijl het gewoon NS personeel was, die gelooft dat de wereld bestuurd wordt door een groep reptielen, gelooft dat je de 'nee' van een vrouw niet serieus moet nemen en wil dat Europa 'dominant blank en cultureel blijft zoals het is'. Hij doet zich voor als hiphop-fan, puur en alleen om jongeren voor hem en zijn partij naar de stembus te krijgen. 
Overigens is er opnieuw ophef ontstaan rondom de FVD terwijl we dit artikel schrijven. De nummer 2 op de kieslijst van Forum voor Democratie in de provincie Drenthe verspreidt namelijk antisemitische complottheorieën via social media. Zo verschijnt er om de zoveel tijd wel weer een nieuw artikel over één van de leden van de partij.

HET LAATSTE NIEUWS

kosso

Kosso zet ondernemer Samuel Onuha op zijn plek met geniale actie: “Ik heb je nu teruggepakt”

NEWS jul 22, 14:09
schermafbeelding 2024 07 22 om 105035

Ronnie Flex vertelt hoe pijn het hem deed om Hef te dissen: "Ik ben nu echt een mattie kwijt geraakt"

NEWS jul 22, 10:32
schermafbeelding 2024 07 22 om 144556

THC viert 20 jarige jubileum van hun album Artikel 140 met tour door Nederland

NEWS jul 22, 14:05
schermafbeelding 2024 07 22 om 130911

Max Verstappen haalt uit naar Lewis Hamilton na aanrijding, Hamilton reageert op subtiele wijze

SPORTS jul 22, 11:49
schermafbeelding 2024 07 22 om 111833

Frenna kondigt eerste solo show in de Ziggo Dome aan

NEWS jul 22, 11:01