Duitse politie vraagt Engelse fans om minder te drinken en meer jointjes te roken

jun 14 , 13:23 NEWS
shutterstock 2376802893
De Duitse politie heeft aan de Engelse fans die aanwezig zijn in Duitsland voor het EK een opmerkelijk advies gedaan. Ze adviseren de Engelsen om niet zoveel alcohol te drinken en als vervanger beter jointjes kunnen gaan roken. Woordvoerder Stephan Knipp laat aan de Engelse krant The Sun weten dat alcohol kan zorgen voor agressie, waardoor de fans beter kunnen gaan roken: "Smoking cannabis puts people in a chill mood."
De Engelse voetbalfans staan bekend om het feit dat zij vóór, na en tijdens de voetbalwedstrijden van hun club of land in het buitenland ongelofelijk veel alcohol drinken. Dit alcoholgebruik heeft in het verleden al vaak voor geweld en onveilige situaties gezorgd in de steden en daarom bedacht de Duitse politie een oplossing. 
"If we see a group of people drinking alcohol and looking a bit aggressive, and another group smoking cannabis, of course we’ll look at the group drinking alcohol," legt Stephan King uit. "It’s no problem for fans to smoke cannabis on the street." Vervolgens legt hij uit dat door alcohol mensen dus aggressief worden en hij dus liever wilt dat mensen "chill" wiet gaan roken. "Our focus will be on fans who are drinking and potentially getting violent — that’s why we in place safety precautions on alcohol.” Wiet is sinds 1 april van dit jaar legaal in heel Duitsland. 

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Naast dit opmerkelijke verzoek van de politie om softdrugs te gebruiken zijn er nog meer maatregelen getroffen om de Engelse fans in controle te houden. Zo is het bier dat in de Veltens Arena wordt verkocht, het stadion in Gelsenkirchen waar Engeland zijn eerste wedstrijd speelt tegen Servië, in alcohol percentage verlaagd. Zo is het Bittburger-bier van 4,8 procent vervangen met een "Radler-styled"-biertje van 2,5 procent. Overigens tot woede van veel Engelsen. Bovendien kunnen stadionbezoekers maar twee bier tegelijkertijd halen en zullen kroegen in “sensitive areas” van de stad vóór en na de wedstrijd stoppen met het verkopen van alcohol. 
Of het verzoek om te gaan roken in plaats van drinken echt gaat werken is nog maar de vraag. Het roken van een joint is op veel, maar niet op alle gewenste plekken mogelijk. Zo mag er niet gerookt worden in de fan zones, op pleinen in de stad, kroegen en natuurlijk in het stadion.
Foto: Shutterstock/FooTToo

HET LAATSTE NIEUWS

engeland

Fans Spanje en Engeland gaan in Benidorm met elkaar op de vuist

NEWS jul 15, 13:11
schermafbeelding 2024 07 15 om 140801

Jack vertelt over zijn Lil Kleine disstrack: “Ik voel Lil Kleine dood”

NEWS jul 15, 14:04
schermafbeelding 2024 07 16 om 115108

'Quincy Promes laat met cryptische boodschap weer van zich horen en lijkt te hinten op terugkeer naar Spartak Moskou'

NEWS jul 16, 11:50
schermafbeelding 2024 07 15 om 124004

Rico Verhoeven onthult 'geheim' over hoe hij de gevechten met Jamal Ben Saddik, Badr Hari en Levi Rigters heeft overleefd

NEWS jul 15, 12:40
bellingham

Jude Bellingham schittert op EA FC 25 cover met een aantal van de grootste voetballers ooit

GAMES jul 15, 17:50